Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών, κ. Ιωάννη Καπνουλά, στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών, κ. Ιωάννη Καπνουλά, στη Θ.Σ.Ε.Κ.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2023, επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, κ. Ιωάννη Καπνουλά, στη Θ.Σ.Ε.Κ., που είχε στόχο την εκ νέου προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Θ.Σ.Ε.Κ. και Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, καθώς και την ανάπτυξη συνέργειας και συνοχής του κ. Καπνουλά με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας της Θ.Σ.Ε.Κ., για τη συνέχιση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για κρατούμενους.

Στη συνάντηση, η κ. Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνη του Μ.Π.Σ. και Συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης, εισήγαγε την απαρχή της προώθησης της Εκπαίδευσης κρατουμένων στην Κύπρο, μέσα από μια ιστορική αναδρομή της υλοποίησης και εφαρμογής διαφόρων προγραμμάτων. Η κ. Σολομώντος Κουντούρη, αναφέρθηκε στους στόχους και τα αποτελέσματα του κάθε προγράμματος, δίνοντας έμφαση στη χρησιμότητα των μεμαθημένων γνώσεων και δεξιοτήτων και στην ανάγκη για δρομολόγηση και εφαρμογή και άλλων νέων προγραμμάτων εκπαίδευσης. Ακολούθως, η κ. Λουίζα Μιχαήλ, μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και μέλος της ερευνητικής ομάδας του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος για κρατούμενους και τις οικογένειές τους «The Golden Thread», παρουσίασε το Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης οικογενειακών δεσμών και ανάπτυξης γονεϊκών δεξιοτήτων, το οποίο θα εφαρμοστεί σε κρατούμενους, κατά τα έτη 2023 και 2024. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις, για τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας, αλλά κυρίως, για την επιτυχή εφαρμογή και έκβαση των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια της συνάντησης έγινε και η γνωριμία του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού της Σχολής με τον νέο Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου

Η Θ.Σ.Ε.Κ. πρόσφερε τιμητικά δώρα στον κ. Καπνουλά και τον ευχαρίστησε τόσο για την αποδοχή της πρόσκλησης, όσο και για την προθυμία του για διάλογο, που αφορά τη συνέχιση της καλής συνεργασίας ετών μεταξύ Θ.Σ.Ε.Κ. και Κεντρικών Φυλακών Κύπρου.

Στη συνέχεια ο κ. Καπνουλάς υπέβαλε τα σέβη του στον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.