Υπεύθυνοι του έργου

Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη

Η Όλγα Σολομώντος Κουντούρη μέσα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» επιβλέπει το έργο  Govid 19 «Στήριξη παιδιών, εφήβων, γονέων & φοιτητών».

Συνεργάτες στο έργο και υπεύθυνες για την ετοιμασία του υλικού είναι οι φοιτήτριες του Μεταπτυχιακού προγράμματος Λουίζα Μιχαήλ και Ιωάννα Μαρουλλή.


Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Υπεύθυνη Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων

Προφίλ

Η Δρ Όλγα Σολομώντος – Κουντούρη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Υπεύθυνη Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Διδάσκει στο προπτυχιακό πρόγραμμα Θεολογίας. Κατείχε τη θέση Λέκτορος Ψυχολογίας και Συντονίστριας του Γραφείου Erasmus στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου από το 2010 μέχρι το 2015. Είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο του European Association for Research on Adolescence (EARA). Είναι μέλος του Society for Research on Adolescence (SRA), του International Society for the Study of Behavioural Development (ISSBD) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ). Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Φυλακών και του «Ιδρύματος Σοφίας Πολυζωίδου – Χρυσηλίου Γεωργίου –Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου». Με την ερευνητική της ομάδα εφαρμόζει εκπαιδευτικά παρεμβατικά προγράμματα σε νεαρούς κρατούμενος. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, την Θεολογική Σχολή εκκλησίας Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Linz,  εφαρμόζει το Viennese Social Competence Program -ViSC σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο από το 2012. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ViSC και Comenius Regio Parnership έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές σε θέματα παρέμβασης στον εκφοβισμό  Παράλληλα, έχει δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή και τοπικά συνέδρια.


louiza-michael

Λουίζα Μιχαήλ

Ονομάζομαι Λουίζα Μιχαήλ. Είμαι απόφοιτος Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση του Τμήματος Ψυχολογίας, τις οποίες ολοκλήρωσα με Άριστα.

Ασχολούμαι με τη Ψυχοεκπαίδευση παιδιών και εφήβων και η ειδίκευση μου στη Σχολική Συμβουλευτική και Επαγγελματική Καθοδήγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, εστιάζει σε Συμβουλευτικές διαδικασίες προσωπικής ανάπτυξης και ενίσχυσης δεξιοτήτων οι οποίες είναι χρήσιμες για την Προσωπική και Επαγγελματική πορεία των Συμβουλευομένων, καθώς και στην ενδυνάμωσή τους για αυτονόμηση και αυτοδιαχείριση.

Από το  2012 εργάζομαι ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας. Επιπλέον από το 2016 εργάζομαι ως Σχολική Σύμβουλος και Σύμβουλος Επαγγελματικής Αγωγής στο Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, «Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης».

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ξεκίνησα τη φοίτησή μου, στο νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα».


Ιωάννα Μαρουλλή

Ιωάννα Μαρουλλή

Ονομάζομαι Ιωάννα Μαρουλλή και ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στη Ψυχολογία (BSc Psychology) με άριστα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έπειτα, αποφοίτησα από το τριετές μεταπτυχιακό εφαρμοσμένο πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας (MA School Psychology) του Πανεπιστημίου Κύπρου με άριστα. Στο παρόν στάδιο, βρίσκομαι στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος  “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην κοινότητα” που προσφέρει η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Από τον Ιούλιο του 2019, κατέχω άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. μητρώου: 610) και ασχολούμαι με παιδιά, έφηβους και γονείς. Η ειδίκευση μου αφορά στην αξιολόγηση και παρέμβαση μαθησιακών και συμπεριφορικών δυσκολιών, καθώς και στη συμβουλευτική των προαναφερθεισών ομάδων.  Πιστεύω στον άνθρωπο και το όραμά μου είναι να βοηθήσω τους συμβουλευόμενούς μου να προχωρήσουν και να ακμάσουν παρά τις αντιξοότητες της ζωής.