Επίσκεψη μελών της ΘΣΕΚ στο Γηροκομείο “Άγιος Παύλος” στον Άγιο Δομέτιο

Επίσκεψη μελών της ΘΣΕΚ στο Γηροκομείο “Άγιος Παύλος” στον Άγιο Δομέτιο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί ομάδα φοιτητών και μελών του προσωπικού της ΘΣΕΚ πραγματοποίησαν τη δεύτερη επίσκεψή τους σε γηροκομεία της Λευκωσίας, για να τραγουδήσουν στους ηλικιωμένους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Προορισμός μας αυτή τη φορά το γηροκομείο “Άγιος Παύλος” στον Άγιο Δομέτιο. Οι φοιτητές τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, τα Κυπριακά Κάλαντα και τα Κάλαντα Ικαρίας και Πελοποννήσου, όπως επίσης και τα τραγούδια “Ψιντρή Βασιλιτζιά μου”, “Καρτερούμεν” και “Άστα τα μαλλάκια σου”. Μαζί με τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος οι φοιτητές προσέφεραν στους ηλικιωμένους από ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι, ως ενθύμιο και ελάχιστο δώρο αγάπης, με την ευχή να τους δίνει ο Θεός πάντα εσωτερική γαλήνη. Μετά το πέρας των τραγουδιών ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι, με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη ζέση, μοιράστηκαν αναμνήσεις από τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων στα χωριά τους. Προστέθηκε: Στο ενημερωτικό δελτίο του EARA μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα της Προέδρου του EARA Ingrid Schoon, να ενημερωθείτε για το συνεχιζόμενο έργο του Δικτύου Συνεργασίας της EARA για μέντορες και επιστήμονες στο ξεκίνημα της καριέρας τους, να έχετε μια επισκόπηση της σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων του EARA με θεματική το ψυχολογικό τραύμα, να μάθετε περισσότερα για τη διεθνή συνάντηση EARA-EASP-EAPP “Building Inclusive Identities” και να δείτε νέες δημοσιεύσεις μελών του EARA. Υπάρχει επίσης μια συναρπαστική ενότητα για το XIV Συνέδριο του EARA στην Κύπρο με ανακοινώσεις και φωτογραφίες. Ευχαριστούμε την συντάκτρια του ενημερωτικού μας δελτίου Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη για τη σύνταξη μιας ακόμη υπέροχης έκδοσης!

Η δράση πραγματοποιήθηκε και αυτή τη φορά σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος μερίμνησε για τη μεταφορά της ομάδας της ΘΣΕΚ προς και από τον “Άγιο Παύλο”. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στον κ. Νίκο Παπαδόπουλο και στους συνεργάτες του για την αγαστή συνεργασία μας, στο προσωπικό του “Αγίου Παύλου” για το ζεστό καλωσόρισμα και τη φιλοξενία και, βεβαίως, στους παππούδες και στις γιαγιάδες για τον ζεσικάρδιο εναγκαλισμό τους και που μοιράστηκαν μαζί μας πολλές και όμορφες θύμησες από τα παλιά.
Διεγραμμένο: Θερμές ευχαριστίες, τέλος, εκφράζουμε στους έξι φοιτητές της ΘΣΕΚ (Σπυρίδωνα Φούσκα, Γιώργο Παπασάββα, Νικόλαο Παντελίδη, Δημήτρη Αντωνίου, Μελίνα Στροβολίδου, Ραφήλ Σώζο), που, παρά το βεβαρυμένο τους πρόγραμμα ενόψει των τελικών τους εξετάσεων, έδωσαν για δεύτερη φορά δυναμικά το «παρών» τους.

“Το γήρασμα του σώματος και της μορφής μου / είναι πληγή από φρικτό μαχαίρι”, γράφει ο Καβάφης. Ευχόμαστε ότι η ωριαία μας επίσκεψη στον “Άγιο Παύλο” ανακούφισε και πράυνε, έστω και λίγο, αυτή την πληγή… Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα της ΘΣΕΚ αποχώρησε από εκεί γεμάτη και πλήρης εσωτερικά.