Κτίρια – Χώρος Στάθμευσης

ktiria-1

Κτήρια Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου

Η Σχολή βρίσκεται νοτίως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με είσοδο επί της Οδού Ισοκράτους. Βορείως, βρίσκονται η παλαιά Αρχιεπισκοπή, ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, το Βυζαντινό Μουσείο και η Πινακοθήκη, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Αγώνος Ε.Ο.Κ.Α. ’55-’59 και βορειανατολικά το Παγκύπριο Γυμνάσιο με τη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη και τα Μουσεία του. Ανατολικά, ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου, Μετόχιο της Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα. Νοτιοανατολικά η Εξαρχεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Νότια το Κονάκι του Μέγα Δραγουμάνου Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου με το Εθνογραφικό Μουσείο. Δυτικά, σε ελάχιστη απόσταση, το εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης, οι Ιεροί Ναοί Παναγίας Φανερωμένης, Αγίου Σάββα, Αρχαγγέλου Μιχαήλ και πολλά άλλα περίφημα μνημεία, όπως το Μαυσωλείο των σφαγιασθέντων κατά την εθνεγερσία του 1821 στην εκκλησία της Φανερωμένη, το παλαιό Παρθεναγωγείο και η Ο.Χ.Ε.Ν., όπως και ο Σταυρός του Μισιρίκου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίας, του μοναστηριού του Τάγματος των Αυγουστινιανών μοναχών, που μετατράπηκαν σε τζαμιά.

Οι υποδομές που στεγάζουν τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου εμπίπτουν στα πλαίσια που καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία: τους σχετικούς κανονισμούς του 1990 (Κ.Δ.Π. 54/90), που εκδόθηκαν δυνάμει του άρθρου 34 του περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμου του 1987. Η Σχολή λειτουργεί σε τρία αναπαλαιωμένα και ιστορικά κτήρια, τα οποία ενώνονται με εσωτερική αυλή.  Επίσης, χρησιμοποιείται από τη Σχολή, μέσα από Μνημόνιο Συνεργασίας, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και η αίθουσα εκδηλώσεων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Το Κτήριο Α΄ της Σχολής, «Οικία Χαρ.& Ιφ. Μαραθεύτη», Ισοκράτους, 5-7, διαθέτει στον πρώτο όροφο (α) δύο αίθουσες διδασκαλίας, (β) δύο γραφεία διδασκόντων, (γ) χώρους υγιεινής και (δ) κουζίνα για το διδακτικό προσωπικό. Στο ισόγειο διατίθεται (α) Γραφείο Υποδοχής, (β) το Λογιστήριο, (γ) Σπουδαστήριο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτοτυπικό μηχάνημα, (δ) χώρους υγιεινής, (ε) κουζίνα για το προσωπικό και τους φοιτητές, (στ) κυλικείο και (ζ) εντευκτήριο για τους φοιτητές.

Το κτήριο Β΄ «πρώην Σχολή Παλλαρή»  επί της Οδού Πατριάρχου Γρηγορίου 23 είναι διώροφο και διαθέτει (α) 4 μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, (β) μεγάλη αίθουσα διδασκαλίας/εργαστήριο Συμβουλευτικής, με τους βοηθητικούς του χώρους, (γ) 2 αίθουσες συνεδριάσεων/σεμιναρίων, (δ) 3 γραφεία διδακτικού προσωπικού,

(ε) 2 γραφεία διοικητικού προσωπικού, (στ) Βιβλιοθήκη Σπουδαστηρίου/Αναγνωστήριο και (ζ) χώρους υγιεινής, περιλαμβανομένου και ειδικού χώρου υγιεινής για ΑΜΕΑ.

Το κτήριο Γ΄ της Σχολής,  Ισοκράτους 3 (πρώην οικία) στεγάζει (α) τέσσερα γραφεία ακαδημαϊκού προσωπικού, (β) ένα γραφείο διοικητικού προσωπικού, (γ) χώρο υποδοχής και φιλοξενίας, (δ) κουζίνα και (ε) χώρους υγιεινής.

ktiria-2

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Θ.Σ.Ε.Κ.

  1. I. Έκδοση κάρτας χώρου στάθμευσης

Η Σχολή διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης με αυτόματη μπάρα ελέγχου δίπλα στις κτηριακές εγκαταστάσεις της επί της οδού Ισοκράτους 1-7. Η πρόσβαση στον χώρο στάθμευσης είναι δυνατή μόνο με τη χρήση μαγνητικής κάρτας εισόδου. Εγγεγραμμένοι φοιτητές, που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τον χώρο στάθμευσης της Σχολής, μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα εισόδου καταβάλλοντας το ποσό των 20 ευρώ ως εγγύηση. Το ποσό αυτό επιστρέφεται στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς, νοουμένου ότι η κάρτα θα επιστραφεί από τον κάτοχό της σε κατάσταση χρήσης.  Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός θέσεων του χώρου στάθμευσης της Σχολής είναι περιορισμένος και ότι η έκδοση κάρτας εισόδου δεν συνεπάγεται τη σίγουρη εξασφάλιση χώρου στάθμευσης κατά τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της Σχολής.

  1. II. Κανόνες λειτουργίας του χώρου στάθμευσης

Για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου στάθμευσης παρακαλούμε, όπως ακολουθούνται οι πιο κάτω κανόνες λειτουργίας:

  1. i. Όλοι οι κάτοχοι κάρτας εισόδου οφείλουν να σταθμεύουν πάντοτε εντός των διαγραμμίσεων και να μην καταλαμβάνουν περισσότερες από μια θέσεις στάθμευσης.
  1. ii. Δεν επιτρέπεται η στάθμευση μπροστά από τις εισόδους του στεγασμένου χώρου στάθμευσης, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη φύλαξη και στάθμευση των υπηρεσιακών οχημάτων των επισκόπων. Οι είσοδοι αυτές βρίσκονται σε συνεχή χρήση και επιβάλλεται να παραμένουν πάντοτε ελεύθερες.

iii. Σε περίπτωση που για σοβαρό λόγο η στάθμευση οχήματος γίνεται με τρόπο που παρεμποδίζει τη μετακίνηση άλλων οχημάτων εντός του χώρου στάθμευσης, ο οδηγός οφείλει να παραδίδει τα κλειδιά του οχήματός του στο Γραφείο Υποδοχής.

  1. iv. Επειδή στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί ότι η στάθμευση οχημάτων δεν γίνεται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της κοινής λογικής, η κάρτα εισόδου θα αφαιρείται από δικαιούχους, που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του χώρου στάθμευσης, με ταυτόχρονη επιστροφή των 20 ευρώ της εγγύησης.
  1. v. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η μόνιμη στάθμευση.
  1. vi. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σχολή δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημιές ή κλοπή οχήματος ή/και του περιεχομένου οχήματος, που βρίσκεται σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης.