Δεύτερη Αποφοίτηση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών 22 Ιουνίου 2023

Δεύτερη Αποφοίτηση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών 22 Ιουνίου 2023

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, η 4η Τελετή Αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της. Στην Τελετή απονεμήθηκαν συνολικά 17 τίτλοι σπουδών, 11 για το ΠΠΣ «Θεολογία» και 6 για το ΜΠΣ «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα». Όπως και οι προηγούμενες Τελετές Αποφοίτησης της ΘΣΕΚ, έτσι και η φετινή γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Οι έξι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών εμπλούτισαν το επιστημονικό έργο της Σχολής με πρωτότυπες επιστημονικές συνεισφορές, οι οποίες προορίζονται για παρουσίαση σε επιστημονικά συνέδρια και για δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τίτλους των  Διπλωματικών Εργασιών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:

Άρτεμις Θεοφανώς Δανδουλάκη, «Εξετάζοντας Δεξιότητες Επιχειρηματολογίας Μέσω της Πλατφόρμας Youtube»

Μαρία Ανδρέου, «Πρόγραμμα Πρόληψης ViSC, για την Ανάπτυξη Κοινωνικών, Συναισθηματικών και Διαπολιτισμικών Δεξιοτήτων για τη Μείωση του Εκφοβισμού στο Κατηχητικό Σχολείο»

Ρόδια Νεοφύτου, «Θρησκευτικότητα και Θρησκευτική Ταυτότητα: Η σχέση τους με την επίδραση από τους συνομηλίκους και την παραβατική συμπεριφορά»

Νίκος Παπαδόπουλος,  «Επιδημιολογική μελέτη μεταναστών που διαβιούν στην Κύπρο: Νομικό καθεστώς, θρησκευτικότητα και ψυχική υγεία»

Χρυσόστομος Πολυδώρου, «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ»

Χρυστάλλα Παράσχου, «Η επίδραση των ψυχο-κοινωνικών και πνευματικών διαστάσεων στην ηθική της φροντίδας των επαγγελματιών υγείας»

Δόθηκαν επίσης τα εξής βραβεία:

Το Βραβείο Αριστείας της ΚΕΟ ύψους 1000 ευρώ στην κ. Άρτεμη Θεοφανώ Δανδουλάκη, η οποία πρώτευσε.

Το Βραβείο Αριστείας από το «Ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Παραλιακό Μέτωπο Πάφου», ύψους 1,000 ευρώ, εξ ημισείας στον 2ο και 3ο κατά σειρά αριστεύσαντα απόφοιτο, κ. Μαρία Ανδρέου, και κ. Ρόδια Νεοφύτου.

Το Βραβείο Αριστείας Χριστόδουλου Παπαδόπουλου, ύψους 500 ευρώ, απονέμεται στον κ. Νίκο Παπαδόπουλο, λόγω του επιτυχημένου και καίριου συνδυασμού της κοινωνικής του δράσης με τη διπλωματική του εργασία, η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα.

Πριν την τελετή αποφοίτησης, σε σεμνή συνάντηση με τη Συντονίστρια του Προγράμματος κ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη οι πρώτοι απόφοιτοι εεξέφρασαν τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους.

Η Θ.Σ.Ε.Κ. εξοπλίζει τους απόφοιτούς της με τα απαραίτητα εφόδια, τον τρόπο σκέψης και δράσης, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην Κοινότητα και στην Εκκλησία του τόπου μας.

Ευχόμαστε δύναμη, επιμονή και κάθε επιτυχία στο σπουδαίο και δύσκολο έργο που θα κληθούν να επιτελέσουν!