Βίντεο φοιτητών της Θ.Σ.Ε.Κ. για την Κανάγκα

Βίντεο φοιτητών της Θ.Σ.Ε.Κ. για την Κανάγκα

Eδώ και έναν χρόνο η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ιεραποστολή στην Κανάγκα (για περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ). Εκτός από τον έρανο για την Κανάγκα, που διεξήχθηκε πέρσι για πρώτη φορά, η Σχολή βρίσκεται σε επικοινωνία με τον π. Καλλίνικο, Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεραποστολής Lumière des Nations (Φῶς Ἐθνῶν) της Κανάγκα, ο οποίος μας αποστέλλει κατά περιόδους οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να διατηρήσουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε τους μεταξύ μας δεσμούς.  

Στο πλαίσιο αυτό, μια ομάδα φοιτητών της Θ.Σ.Ε.Κ. ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία βίντεο αφιερωμένου στην Κανάγκα, εν είδει «αντι-δώρου». Παρά τις δυσκολίες λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια έχει ευοδωθεί και το βίντεο έχει αποσταλεί στον π. Καλλίνικο, για να το μοιραστεί με τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεραποστολής. 

Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε ως Σχολή στους πρωτεργάτες της προσπάθειας αυτής: στον Γιώργο Καλλονά (2ο έτος), για τους στίχους και την εξαιρετική μουσική σύνθεση, στον Μάριο Ασσιώτη (3ο έτος) που έφερε σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα του μοντάζ, στην Κυριακή Κούτσιου (2ο έτος) για το τραγούδι και στον Τsikalafo Betsity (2o έτος) για την απαγγελία του τραγουδιού στα γαλλικά. Ευχαριστίες, επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλους τους φοιτητές που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του στόχου αυτού. Το αποτέλεσμα είναι άκρως συγκινητικό, κυρίως γιατί το βίντεο έγινε με πολλή όρεξη, πολύ μεράκι και αφειδώλευτη αγάπη. Μια ανάσα ελπίδας και μια ακτίδα φωτός στο μαύρο που μας περιβάλλει λόγω της πανδημίας. Ένα μεγάλο «ΕΥΓΕ» σε όλους!  

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ:  Bίντεο