Όγδοη διαδικτυακή συνάντηση με τους εταίρους για το πρόγραμμα RECOMMIT 31.10.2023

Όγδοη διαδικτυακή συνάντηση με τους εταίρους για το πρόγραμμα RECOMMIT 31.10.2023

 

Την Τρίτη 31/10/2023 και ώρα 12:00-13:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η όγδοη διαδικτυακή συνάντηση όλων των εταίρων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RECOMMIT. Συγκεκριμένα ήταν παρόντες μέλη από όλους τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Από Κύπρο: 4 από τη Θ.Σ.Ε.Κ., 1 από το UCLan και  1 από την Enoros Consulting LTD, από  Ρουμανία: 2 από το Πανεπιστήμιο της Οράτιας, από Ισπανία: 1 από την εταιρεία Associacio Social Andromines και από Ελλάδα: 1 από την εταιρεία Epanodos).

 

Στα πλαίσια της διαδικτυακής συνάντησης η Δρ Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη καλωσόρισε τους εταίρους και στη συνέχεια τους τόνισε ότι πρέπει μέχρι τέλος Νοεμβρίου η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου να καταθέσει το interim report και για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι οι εταίροι να συμπληρώσουν τα Dissemination και Financial  Reports. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην  κα Αγγέλα Συμεωνίδου, η οποία επίσης τόνισε πόσο σημαντικό είναι να συμπληρωθούν τα Reports έγκαιρα από όλους τους εταίρους για να μπορεί η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου με τη σειρά της να συμπληρώσει το interim report. Η κα Συμεωνίδου εξήγησε ότι συμπληρώνοντας αυτά τα reports θα πρέπει να τα συγκρίνουμε με το Gantt Chart και όπου έχουμε διαφορές ή καθυστερήσεις να εξηγούμε γιατί έγιναν. Κλείνοντας η κα Συμεωνίδου είπε ότι για το Work Package 3  ‘’Developing a VR prototype and scenario-specific ICS curriculum’’ θα πρέπει να βοηθήσει το UCLan Cyprus που είναι οι experts. Παίρνοντας ξανά τον λόγο η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη τόνισε για ακόμα μια φορά ότι αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι 10 Νοεμβρίου 2023. Επίσης, η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη εξέφρασε ότι γενικά γίνεται πολύ καλό Dissemination από όλη την ομάδα, για παράδειγμα η Δρ Carmen Bora θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στην ετήσια συνάντηση των φυλακών και η κα Μάρθα Λεμπέση θα δημιουργήσει και θα δημοσιεύσει ένα post για την αγορά του VR set.

Στη συνέχεια η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη μαζί με την κα Συμεωνίδου εξήγησαν ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί το Transnational Meeting με το Train the Trainer Event αφού θα είναι όλοι οι εταίροι στην Κύπρο εκείνες τις μέρες.

Παίρνοντας τον λόγο η Δρ Μαρία Πετρίδου ανέφερε ότι τώρα γίνονται όλες οι τελευταίες διορθώσεις στα μαθήματα τα οποία είναι πολύ καλά οργανωμένα και δομημένα. Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει το σκεπτικό ότι τα μαθήματα θα πρέπει να μπορούν να πραγματοποιηθούν και από ένα απλό δάσκαλο και από κάποιον ο οποίος έχει θεραπευτικό υπόβαθρο. Κλείνοντας συγχάρηκε τις Δρ Βασιλική Χριστοδούλου και Δρ Μαρία Πετρίδου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν στην επιμέλεια και διορθώσεις των μαθημάτων.

 

Σχετικά με  το Train the Trainer event καθώς και το Transnational Meeting, οι εταίροι αποφάσισαν ότι θα πραγματοποιηθούν και τα δυο στις 10-11 Ιανουαρίου 2024 στο UCLan Cyprus.  Παίρνοντας τον λόγο η Δρ Carmen Bora δήλωσε ότι θα είναι έτοιμο το πρώτο draft του Trainer’s manual πολύ σύντομα και ότι θα ήταν καλύτερα στο manual να χρησιμοποιείται ο όρος Facilitator αντί για Trainer. Οι εταίροι συμφώνησαν και η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πάρα πολλή προσοχή για να μην επαναλαμβάνονται τα μαθήματα του curriculum στο Train the Trainer manual.

 

Οι εταίροι έκλεισαν το επόμενο τους διαδικτυακό ραντεβού για την Τρίτη 28/11/2023 και ώρα 12:00-13:00.