Σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις και προοπτικές από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο

Σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις και προοπτικές από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο

Στις 13 Φεβρουαρίου 2018 οργανώθηκε από τη Θ.Σ.Ε.Κ.. διάλεξη με θέμα «Σύγχρονες θεολογικές προκλήσεις και προοπτικές» με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί,  φοιτητές και φίλοι της Θ.Σ.Ε.Κ. παρακολούθησαν την ομιλία.

Στη διάλεξη ήταν παρόντες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, οι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, Κιτίου κ. Χρυσόστομος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, Βόστρων κ. Τιμόθεος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, οι επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο Διευθυντής της Ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. κ. Βενέδικτος Ιωάννου και πολλοί άλλοι κληρικοί.

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας, ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, πρυτάνεις, καθηγητές και λοιποί παράγοντες από τον χώρο της Παιδείας.

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Σχολή, όπου αρχικά τον καλωσόρισαν με την κυπριακή παραδοσιακή μυροδόχο και θυμίαμα, ενώ κατευθύνθηκε στην αίθουσα των διαλέξεων εν πομπή, ψαλλομένου του Άξιον Εστί.