Eνημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ. για το Erasmus +

Eνημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ. για το Erasmus +

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 διοργανώθηκε στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου η 3η ετήσια ημέρα ενημέρωσης των φοιτητών και του προσωπικού για τις ευκαιρίες κινητικότητας μέσω του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus+.

Ο Διευθυντής της Θ.Σ.Ε.Κ. Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης απηύθυνε χαιρετισμό στους φοιτητές και το προσωπικό και τόνισε τη σημασία του προγράμματος Erasmus+ τόσο για τους φοιτητές, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό όσο και για τη Θ.Σ.Ε.Κ. στο σύνολό της. Εξήρε τις ως τώρα επιτυχίες του γραφείου Erasmus και τόνισε τη σημασία της συμμετοχής στο πρόγραμμα για την καταξίωση και τη συμμετοχή της Θ.Σ.Ε.Κ. στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια μίλησε η Προϊσταμένη του Γραφείου Έρευνας, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, στο οποίο υπάγεται το Γραφείο Erasmus, Δρ. Όλγα Σολομώντος – Κουντούρη. Η κ. Σολομώντος παρουσίασε τους στόχους της συμμετοχής της Θ.Σ.Ε.Κ. στο πρόγραμμα Erasmus+, την πολιτική Erasmus+ της Θ.Σ.Ε.Κ. και τις βασικές προτεραιότητες οι οποίες προωθούνται από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Erasmus+. Ο Συντονιστής Έρευνας και μέλος του Γραφείου Erasmus Δρ. Κώστας Τσαγκαρίδης παρουσίασε τα οφέλη της συμμετοχής των φοιτητών και του προσωπικού σε προγράμματα κινητικότητας και τα κριτήρια επιλογής για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ της Θ.Σ.Ε.Κ. Τέλος, η Λειτουργός του Γραφείου Erasmus κ. Αντιγόνη Λοϊζίδου εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία και παρουσίασε τα αναγκαία έντυπα για την αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+.

Ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά των φοιτητών Ανδρέα Ιωάννου και Γιώργου Μυλωνά, οι οποίοι παρουσίασαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας για σπουδές και με αυτό τον τρόπο μετέφεραν στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση το βίωμα της συμμετοχής σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα διεθνούς συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Το Γραφείο Erasmus εύχεται καλή επιτυχία στον φοιτητή Δημήτρη Χριστοφή που εγκρίθηκε για κινητικότητα στο τρέχον εξάμηνο και προτρέπει όσους ενδιαφέρονται για συμμετοχή σε πρόγραμμα κινητικότητας κατά το εαρινό εξάμηνο να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Γραφείου για εξατομικευμένη ενημέρωση. Επίσης, προτρέπει φοιτητές και προσωπικό που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν κινητικότητα στη Θ.Σ.Ε.Κ. να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε μέλος του Γραφείου Erasmus της Σχολής. Θα είναι χαρά μας να τους υποδεχθούμε στην οικογένεια της Θ.Σ.Ε.Κ.