Παρουσιάσεις Πρακτικής Άσκησης των Δευτεροετών Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Π. Σ. “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”

Παρουσιάσεις Πρακτικής Άσκησης των Δευτεροετών Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Π. Σ. “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη  10 Nοεμβρίου 2021 οι παρουσιάσεις της Πρακτικής Άσκησης των δευτεροετών Μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών του Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου.

Η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, κ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, έκανε το καλωσόρισμα και ακολούθως εισαγωγή, παραθέτοντας τα κύρια σημεία που αφορούν την Πρακτική Άσκηση του Προγράμματος τονίζοντας τα οφέλη, σε γνώσεις και δεξιότητες, που αποκομίζουν οι φοιτητές/τριες μέσα από τη βιωματική εμπειρία της Πρακτικής Άσκησης. Ακολούθως έδωσε τον λόγο στη Συντονίστρια της Πρακτικής Άσκησης κ. Λουίζα Μιχαήλ, για να παρουσιάσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με τη θεματολογία του πλαισίου της Πρακτικής Άσκησης για κάθε φοιτητή/τρια. Έπειτα δόθηκε ο λόγος στους φοιτητές/τριες για τις παρουσιάσεις της εμπειρίας της Πρακτικής Άσκησης.

Οι φοιτητές/τριες οι οποίοι παρουσίασαν ήταν οι:

  1. π. Θωμάς Παπαστεργίου με θέμα: «Η Ποιμαντική Φροντίδα των τροφίμων του Πολυδύναμου Κέντρου Σολέας».
  2. Ρόδια Νεοφύτου, Χρυσόστομος Πολυδώρου, Χρυστάλλα Παράσχου με θέμα: «Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Στήριξης «ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ» (Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός)».
  3. Νίκος Παπαδόπουλος, Αγορή Παπιώτου με θέμα: Πρόγραμμα «Μετανάστευση: Η ιστορία του Λίνου και της Φλώρας» (Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός).
  4. Άντρη Σιδέρη με θέμα: «Εφαρμογή Βιωματικών Εργαστηρίων Ενδυνάμωσης σε φοιτητές/τριες του Κολλεγίου KESκαι Συγγραφή Οδηγού για φοιτητές/τριες».
  5. Σοφία Χαραλάμπους με θέμα: «Ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση οικογενειών στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ομάδας Αγάπης» και Εμπλοκή στις δράσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ)».

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε Γενική Συζήτηση.

Στις παρουσιάσεις συμμετείχαν (δια ζώσης και διαδικτυακά) το Ακαδημαϊκό προσωπικό της Θ.Σ.Ε.Κ., ανάμεσά τους και οι επόπτες της Πρακτικής Άσκησης του κάθε φοιτητή, πρωτοετείς και δευτεροετείς μεταπτυχιακοί φοιτητές.