Ολοκλήρωση του προγράμματος ViSC σε τρία Γυμνάσια για την σχολική χρονιά 2018-2019

Ολοκλήρωση του προγράμματος ViSC σε τρία Γυμνάσια για την σχολική χρονιά 2018-2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προγράμμα ViSC στα Γυμνάσια Κωνσταντινουπόλεως, Ευρυβιάδειο και Ανθουπόλεως για τη σχολική χρονιά 2018-2019. Στο Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως έγιναν συνολικά ακόμα 3 εκπαιδεύσεις στις ομάδες πρόληψης και παρέμβασης (10.1.2019, 23.1.2019 και 5.4.2019). Πραγματοποιήθηκε επίσης μια ολοήμερη εκπαίδευση κατά τη μέρα του εκπαιδευτικού στις 7 Μαρτίου 2019 με θέμα την ανίχνευση, την καταγραφή και τον χειρισμό των δύσκολων περιστατικών. Η εκπαίδευση έγινε από τον Δρα Κώστα Τσαγκαρίδη και την κ. Κρυστάλλω Αρκαδίου. Στις 13 Ιουνίου 2019 το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη μέρα δράσης, στην οποία ήταν προσκεκλημένη και η Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα όλα τα τμήματα του Γυμνασίου παρουσίασαν με τη σειρά τους τις δράσεις που είχαν ετοιμάσει: τραγούδια, θεατρικά, έργα τέχνης. Τα παιδιά με πνεύμα ειρήνης και αλληλεγγύης χειροκρότησαν σε αυτή τη γιορτή χαράς. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρεανή Στυλιανίδου Παλλαρή και ο υπεύθυνος του προγράμματος ViSC στο σχολείο βοηθός διευθυντής κ. Γιώργος Γεωργίου ευχαρίστησαν την κ. Κουντούρη για τη στήριξη που πρόσφερε στο σχολείο για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη μίλησε σε όλα τα παιδιά τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να περάσουν τα μαθητικά χρόνια με όμορφες αναμνήσεις φιλίας και ειρηνικής συμβίωσης. Το μεγαλύτερο δώρο για την ίδια είναι να παρευρίσκεται σε τέτοιες γιορτές χαράς ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος ViSC.

Στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο έγιναν συνολικά ακόμα 2 εκπαιδεύσεις στις ομάδες πρόληψης και παρέμβασης (9.4.2019 και 18.6.2019). Πραγματοποιήθηκε επίσης μια ολοήμερη εκπαίδευση τη μέρα του εκπαιδευτικού στις 7 Μαρτίου 2019 με θέμα την ανίχνευση, την καταγραφή και τον χειρισμό των δύσκολων περιστατικών. Η εκπαίδευση έγινε από τη Μαριλένα Μουσουλίδου. Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο λόγω του ότι είναι και σχολείο υποδοχής ολοκλήρωσε τα 3 πρώτα μαθήματα του προγράμματος ViSC με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Στην τελευταία συνάντηση ο Διευθυντής κ. Σίμος Συμεού και η Βοηθός Διευθύντρια κ. Κατερίνα υπεύθυνη του προγράμματος ευχαρίστησαν την κ. Κουντούρη για τη στήριξη που προσέφερε στο σχολείο για την εφαρμογή του προγράμματος. Εξαιρετική ήταν η οργάνωση με την οποία το σχολείο προετοίμαζε το υλικό.
Στο Γυμνάσιο Ανθουπόλεως έγιναν συνολικά ακόμα 2 εκπαιδεύσεις στις ομάδες πρόληψης και παρέμβασης (9.1.2019 και 28.1.2019). Πραγματοποιήθηκε επίσης μια ολοήμερη εκπαίδευση τη μέρα του εκπαιδευτικού στις 7 Μαρτίου 2019 με θέμα την ανίχνευση, την καταγραφή και τον χειρισμό των δύσκολων περιστατικών. Η εκπαίδευση έγινε από την κ. Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους και τον κ. Ιωάννη Μαυρομμάτη. Στις 19.6.2019 πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της κ. Όλγας Σολομώντος-Κουντούρη μια αποτίμηση του προγράμματος, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές των ομάδων πρόληψης και παρέμβασης. Γενικά το κλίμα ήταν ευχάριστο, καθότι τονίστηκαν τα θετικά αποτελέσματα του προγράμματος και δημιουργήθηκαν δυνατές σχέσεις και ανάμεσα στα παιδιά και ανάμεσα στους καθηγητές. Ο Διευθυντής κ. Ανδρέας Ματσάγκος και η Βοηθός Διευθύντρια κ. Κατερίνα, υπεύθυνη του προγράμματος, ευχαρίστησαν την κ. Κουντούρη και της πρόσφεραν ένα αναμνηστικό δώρο.

Το Γυμνάσιο Ανθουπόλεως πήρε βραβείο από το Υ.Π.Π., για δράση που περιλάμβανε μικρό φιλμάκι για τον εκφοβισμό το οποίο ετοιμάστηκε μέσα στα πλαίσια δράσεων του σχολείου για μείωση του εκφοβισμού και την επικράτηση ειρηνικού κλίματος. Τίτλος της δράσης που παρουσιάστηκε ήταν: Δημιουργώ-Προσφέρω-Βελτιώνομαι.