Μελέτη πεδίου, στα πλαίσια της Πρακτικής του Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος Σπουδών της Θ.Σ.Ε.Κ. 

Μελέτη πεδίου, στα πλαίσια της Πρακτικής του Μεταπτυχιακού Πρόγραμματος Σπουδών της Θ.Σ.Ε.Κ. 

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Θ.Σ.Ε.Κ. συνάντηση “Πρακτικής Άσκησης” στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος στη Μοσφιλωτή (από τις 10:00 μέχρι τις 12:00). Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της Εφαρμοσμένης Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος καθώς και η ανάδειξη και η προβολή του Χριστιανικού Πολιτισμού.  

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση και παρουσίαση ήταν ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος και Επίκουρος Καθηγητής Λειτουργικής στη Θ.Σ.Ε.Κ. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης και η κ. Ιουλία Τελεβάντου, Λέκτορας Μεθοδολογίας και Στατιστικής στη Θ.Σ.Ε.Κ. Συμμετείχαν οι 10 πρωτοετείς φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Θ.Σ.Ε.Κ “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”.  

Αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

  1. Παρουσίαση του ευρύτερου έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος από τον Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη. 
  2. Παρουσίαση της Ομάδας Νέων, των Κατηχητικών και των θερινών Κατασκηνώσεων, όπως και της δομής και οργάνωσης της Μητρόπολης Τριμυθούντος από την κ. Έμιλυ Σοφοκλέους. 
  3. Παρουσίαση του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος που αφορά στη Φιλανθρωπία και Κοινωνική Μέριμνα  (Χριστιανικοί Σύνδεσμοι Γυναικών, Φιλανθρωπική Ομάδα «Συμπόρευση», Τριήμερα Γυναικών) από την κ. Κυριακή Δημητρίου. 

Ακολούθησε επίσκεψη σε μνημεία του Χριστιανικού Πολιτισμού, τα οποία μελετώνται και συντηρούνται στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Τριμυθούντος (Κοφίνου, Άγιος Θεόδωρος), στα πλαίσια ανάδειξης της σημασίας της ιστορικής μας κληρονομιάς. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η Θ.Σ.Ε.Κ. σε όλους τους συμμετέχοντες (14:15-16:00).