Κινητικότητα κ. Μάριου Ασσιώτη, Διοικητικό Προσωπικό της Θ.Σ.Ε.Κ., μέσω του Προγράμματος ERASMUS+

Κινητικότητα κ. Μάριου Ασσιώτη, Διοικητικό Προσωπικό της Θ.Σ.Ε.Κ., μέσω του Προγράμματος ERASMUS+

Ως διοικητικό προσωπικό της Θ.Σ.Ε.Κ και υπαγόμενος στο Τμήμα της Γραμματείας του Προπτυχιακού Τμήματος και στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ μέσω του προγράμματος Erasmus+ (κινητικότητα διοικητικού προσωπικού), το Μόναχο της Γερμανίας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκα την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Μονάχου, η οποία υπάγεται στο Ludwig Maximilian University of Munich κατά τις ημερομηνίες 16/12/2022 – 24/12/2022. Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν να έρθω σε επαφή με άτομα τα οποία εργάζονται στον ίδιο τομέα με εμένα εξερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, κερδίζοντας νέες ιδέες  και πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και την Θ.Σ.Ε.Κ.

Στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου με υποδέχθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος. Ακολούθως με έφερε σε επαφή με τον βοηθό γραμματέα της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής κύριο Schnitzler. Ο κύριος Schnitzler με ενημέρωσε αναλυτικά για τις υπηρεσίες που διαθέτει η Σχολή, για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν σχετικά με τις αναρτήσεις των διαλέξεων, των ενημερώσεων, των βαθμολογίων. Επίσης με έφερε σε επαφή με τον πρόεδρο της φοιτητικής ένωσης, όπου είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση, αφού μου ανέφερε τις δραστηριότητες που κάνουν σαν φοιτητές και το πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους.

Είχα την μοναδική ευκαιρία να με ξεναγήσει σε όλο το Πανεπιστήμιο ο κύριος Νικολακόπουλος, να επισκεφθούμε τα εντυπωσιακά αμφιθέατρα στα οποία γίνονται τα μαθήματα όλων των Σχολών, το κεντρικό αμφιθέατρο, τις δυο βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου, το μεγάλο αναγνωστήριο των φοιτητών και την κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων η οποία ήταν τοιχογραφημένη με όλη την Ελληνική Μυθολογία. Με την είσοδο μου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου ένοιωσα μεγάλο δέος αφού στο πάτωμα μας καλωσόριζε ένα ψηφιδωτό το οποίο έγραφε Έφεσος και με μια γρήγορη ματιά αντίκριζα παντού το Ελληνικό στοιχείο, είτε από τοιχογραφίες, είτε από διάφορα ρητά Ελλήνων Φιλοσόφων. Επίσης ο κύριος Νικολακόπουλος με ενημέρωσε για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των διαλέξεων.

Επιπρόσθετα είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωνε η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή, όπου εκεί γνώρισα και το υπόλοιπο προσωπικό- καθηγητές της Σχολής, τον π.Daniel Benga καθηγητή Λειτουργικής, τον κύριο Αθανάσιο Βλέτση καθηγητή Δογματικής και τον κύριο Ανάργυρο Αναπλιώτη καθηγητή Κανονικού Δικαίου (είχα την ευκαιρία να γνωριζόμαστε από την συνεργασία που έχουμε στην Θ.Σ.Ε.Κ).

Με την επίσκεψη μου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian University of Munich κατάφερα να αποκτήσω μοναδικές εμπειρίες, αφού από την μια γνώρισα ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο το οποίο ανήκει σε μια Δυτική χώρα και από την άλλη να επισκεφθώ και να γνωρίσω την μικρή Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή και πώς αυτή δουλεύει σε ένα καθολικό – προτεσταντικό περιβάλλον.  Επιπρόσθετα η κινητικότητα μου βοήθησε στην ενδυνάμωση των σχέσεων που έχει η Θ.Σ.Ε.Κ και η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Μονάχου. Επίσης, οι εικόνες που πήρα από το χιονισμένο Μόναχο, από τα χριστουγεννιάτικα χωριά και το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα έκαναν την εμπειρία της κινητικότητας μου ακόμη πιο ξεχωριστή.