Η πρώτη απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα»

Η πρώτη απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα»

Η φετινή Τελετή Αποφοίτησης ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς η Θ.Σ.Ε.Κ. απένειμε για πρώτη φορά οκτώ μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών για το Αξιολογημένο και Πιστοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Eφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», το οποίο προσφέρθηκε για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Η πρωτεύσασα απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών κ. Λουίζα Μιχαήλ, απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης, όπου τόνισε το πολυσήμαντο και  πολυδιάστατο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο, που επιτελείται από τους καθηγητές και φοιτητές του Μ.Π.Σ. της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στο ήθος και το χαρακτήρα της Θ.Σ.Ε.Κ., η οποία καλλιεργεί ανθρώπους με αρετές και στους οποίους παρέχει τα εφόδια καθώς και τον τρόπο σκέψης και δράσης για προσφορά στην κοινωνία και την Εκκλησία του τόπου μας.  Στην απόφοιτο Λουίζα Μιχαήλ, η οποία αρίστευσε στο έτος της, απονεμήθηκε Βραβείο Αριστείας της ΚΕΟ, ύψους 1000 ευρώ, εκ μέρους του κ. Γιάννου Πεσλίκα, Μέλους του Συμβουλίου της ΚΕΟ. Επίσης, της έχει απονεμηθεί Ειδικό Βραβείο Αριστείας του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ηρωομάρτυρα Σάββα Χατζηπαντελή και Ανδρούλλας Χατζηπαντελή, ύψους 500 ευρώ, από τον κ. Παναγιώτη Χατζηπαντελή, για την πολύ υψηλή βαθμολογία που εξασφάλισε.

Στα δύο έτη φοίτησής της, η κ. Λουίζα Μιχαήλ, στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, συνείσφερε μαζί με την επίσης απόφοιτο κ. Ιωάννα Μαρουλλή, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, για διαχείριση της νόσου COVID-19, με αποτέλεσμα την παραγωγή και συγκέντρωση σημαντικού σχετικού υλικού. Η Δράση «Συμβουλευτική εν καιρώ Πανδημίας» δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2020 και έκτοτε βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Σχολής.

Επιπλέον, μαζί με τους υπόλοιπους αποφοίτους του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών εμπλούτισαν το επιστημονικό έργο της Σχολής με τη συγγραφή Διπλωματικής Εργασίας. Η Διπλωματική Εργασία της κ. Λουίζας Μιχαήλ «Ταυτότητα και δυνητικοί εαυτοί στην εφηβεία. Η σχέση τους με το άγχος και την κατάθλιψη» με δείγμα μαθητές Λυκείου, έγινε δεκτή για να παρουσιαστεί στο 26th Biennial Meeting of the International Society for the study of Behavioural Development και στο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα.

Η κ. Μιχαήλ, εργοδοτείται στη Θ.Σ.Ε.Κ., από τον Ιούλιο του 2022, ως μόνιμο μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες σε Διοικητικά και Ακαδημαϊκά θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Λουίζα Μιχαήλ ήταν και η πρώτη απόφοιτος του Μεταπτυχιακού, αφού έλαβε τον τίτλο σπουδών της στις 11 Απριλίου 2022. Το κατέθεσε στο ΚΥΣΑΤΣ όπου έγινε και επίσημα η αναγνώριση στις 22 Σεπτεμβρίου 2022.