Η Θ.Σ.Ε.Κ. ανακοινώνει με θλίψη την κοίμηση του Μητροπολίτη Σασίμων Γενναδίου

Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος

Η Θ.Σ.Ε.Κ. ανακοινώνει με θλίψη την κοίμηση του Μητροπολίτη Σασίμων Γενναδίου

Κοιμήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022, ανήμερα της αποδόσεως της εορτής του Πάσχα, σε ηλικία 71 χρόνων, ο μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, Ακαδημαϊκός Συνεργάτης της Θ.Σ.Ε.Κ. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε θέματα υγείας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη. Στην ακολουθία θα παραστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και τη Σχολή μας και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Θ.Σ.Ε.Κ.
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σασίμων κυρός Γεννάδιος (κατά κόσμο Νικόλαος Λυμούρης) δίδασκε Κανονικό Δίκαιο στο προπτυχιακό πρόγραμμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου από την ίδρυση της Σχολής μέχρι και το προηγούμενο εξάμηνο (Χειμερινό 2021-2022). Την 1η Ιουνίου 1997 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Μητροπολίτης Σασίμων και από τον Νοέμβριο του 2007 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη με τον ίδιο τίτλο. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Ινστιτούτο Αγίου Σεργίου Παρισίων και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ (PhD) στην Αμερική και είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος των Πανεπιστημίων Στρασβούργου Γαλλίας – Τυβίγγης Γερμανίας. Από το 1984-1992 διετέλεσε καθηγητής του Ορθοδόξου Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και από το 1990-1997 δίδαξε την Ορθόδοξο και Οικουμενική Θεολογία στο Ινστιτούτο Οικουμενικών Σπουδών “St. Bernardino” της Βενετίας του Ποντιφικού Πανεπιστημίου “Pontificio Ateneo Antonianum” της Ρώμης, Ιταλίας. Έχει επίσης διδάξει ως επισκέπτης Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Υπήρξε μέλος διαφόρων Θεολογικών Εταιρειών στην Ευρώπη και αντιπροσώπευε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε διάφορες αποστολές. Συνέγραψε πέραν των διακοσίων θεολογικών μελετών, άρθρων και πονημάτων σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά και εξέδωσε διάφορα βιβλία περί της Ορθοδόξου Θεολογίας και οικουμενικού περιεχομένου. Έχει τιμηθεί με εκκλησιαστικές και πολιτειακές διακρίσεις. Μιλούσε την Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ρωσική γλώσσα.
Η είδηση της κοίμησης του μακαριστού Ιεράρχη μεταδόθηκε από διάφορες ιστοσελίδες εκκλησιαστικών ειδήσεων:
https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/oikomeniko_patriarxio/μητροπόλεις-οικουμενικού-πατριαρχεί/ekoimithi-o-mitropolitis-sasimon-gennadios/

https://www.dogma.gr/kosmos/ekoimithi-o-mitropolitis-sasimon-gennadios/143920/

https://www.despotato.eu/news/patriarxeia/konstantinoupoleos/ekoimithi-o-mitropolitis-sasimon-gennadios

https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/50420-ekoimithi-o-mitropolitis-sasimon-gennadios

https://www.inewsgr.com/404/ekoimithi-o-mitropolitis-sasimon-gennadios.htm

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος