Επιτυχής ολοκλήρωση των τριών Βιωματικών-Διαδραστικών Εργαστηρίων Ανακύκλωσης Χαρτιού που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου AUGE

Επιτυχής ολοκλήρωση των τριών Βιωματικών-Διαδραστικών Εργαστηρίων Ανακύκλωσης Χαρτιού που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου AUGE

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τρία Βιωματικά-Διαδραστικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης Χαρτιού, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στη ΘΣΕΚ (5 & 6 Ιουλίου) και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο (7 Ιουλίου). Στα εργαστήρια έλαβαν μέρος συνολικά 36 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από όλη την Κύπρο. Τα εργαστήρια άρχισαν με ασκήσεις ενδυνάμωσης από την κ. Λουίζα Μιχαήλ (στη ΘΣΕΚ) και τη Δρα Μαρία Παύλου (στην Πάφο) κατά τις οποίες τα παιδιά κλήθηκαν να γνωριστούν μεταξύ τους παίζοντας διάφορα παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον. Στο κυρίως μέρος των εργαστηρίων ο κ. Αντώνης Καλογεράκης, Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, διήλθε με τα παιδιά τα διάφορα στάδια της ανακύκλωσης χαρτιού, παρέχοντας σε όλα τη μοναδική ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους χαρτί μεγέθους Α4. Όλα τα παιδιά έφτιαξαν τον δικό τους χαρτοπολτό από χρησιμοποιημένο χαρτί, έχυσαν τον χαρτοπολτό σε ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, αποστράγγισαν το χαρτί και το διακόσμησαν με αποξηραμένα λουλούδια και φύλλα. Τέλος, ο κ. Καλογεράκης συζήτησε με τα παιδιά για τις ήπιες μορφές ενέργειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ηλιακή ενέργεια και προτείνοντας κάποιους απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στους μικρούς μας φίλους για την άψογη συνεργασία τους, τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και τις υπέροχες κατασκευές τους. Κάθε κομμάτι χαρτί ήταν μοναδικό – με το δικό του χρώμα, υφή και διακόσμηση – όπως ακριβώς και τα 36 παιδάκια που συμμετείχαν στα εργαστήρια. Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζουμε, επίσης, στον κ. Αντώνη Καλογεράκη, ο οποίος ταξίδεψε από τα Χανιά στην Κύπρο για τη διδασκαλία των εργαστηρίων, στον Διευθυντή της ΘΣΕΚ, Πρωτ. Κυπριανό Κουντούρη για την ενεργό συμμετοχή του στα εργαστήρια, και στην κ. Λουίζα Μιχαήλ και κ. Μάριο Ασσιώτη για τη συνδρομή τους στην ομαλή διεξαγωγή των εργαστηρίων. Τέλος, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, όπως επίσης και στον Ιερό Ναό Αποστολών Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο για την παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Ναού. 

Τα Εργαστήρια Ανακύκλωσης Χαρτιού πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου AUGE, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+. Συντονιστής του Έργου είναι η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (υπό την ευθύνη και γενικό συντονισμό της Δρος Μαρίας Παύλου) και Εταίρος στο Πρόγραμμα η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.