Επιτυχής έκβαση του 19ου Πολιτιστικού Μεσημεριού της ΘΣΕΚ

Επιτυχής έκβαση του 19ου Πολιτιστικού Μεσημεριού της ΘΣΕΚ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, το 19ο Πολιτιστικό Μεσημέρι της ΘΣΕΚ, με ομιλήτρια την κ. Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια Συγκριτικής Θρησκευτικής Λογοτεχνίας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η διάλεξη της κ. Κεφαλέα με τίτλο «Η επίδραση της Βίβλου στη λογοτεχνία: Η μορφή της Μαγδαληνής στην ελληνική ποίηση του 19ου και 20ού αιώνα», περιστράφηκε γύρω από την πρόσληψη της Μαρίας Μαγδαληνής από ποιητές του 19ου και 20ού αιώνος.

Η διάλεξη έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Κεφαλέα στη ΘΣΕΚ μέσω του Προγράμματος Εrasmus+.  Kατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας επίσκεψής της η κ. Κεφαλέα δίδαξε κάποιες ώρες στους προπτυχιακούς φοιτητές του ΠΠΣ Θεολογίας και είχε συναντήσεις με τα μέλη του Ακαδημαϊκού Προσωπικού της ΘΣΕΚ, ώστε να συζητηθούν τρόποι σύσφιγξης των δεσμών της ΘΣΕΚ με το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας  του ΕΚΠΑ και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις και νέες συνεργασίες.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο η κ. Κεφαλέα ξεναγήθηκε από μέλη της ΘΣΕΚ σε μουσεία, μνημεία και ιερούς ναούς, όπως στο Μουσείο Αγώνος, στο Μνημείο της Ελευθερίας, στο Αρχοντικό του Χατζηγιωρκάκη Κορνέσιου, στον Παλαιό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου κ.α.