Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄στη ΘΣΕΚ

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄στη ΘΣΕΚ

Στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, το πρωί, τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης.

Ο Μακαριώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, τις υπηρεσίες που προσφέρει στους φοιτητές και το έργο το οποίο επιτελείται. Ο Διευθυντής της Σχολής τον ενημέρωσε για τη μέχρι τούδε πορεία της Σχολής, τα προσφερόμενα ΠΣ αλλά και το κοινωνικό της έργο, που εκτείνεται και στην ιεραποστολή στην αφρικανική ήπειρο.

Ακολούθως, αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας της υπό ίδρυση Θεολογικής Ακαδημίας του Αποστόλου Μάρκου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η οποία θα εδρεύει στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου. Ο Διευθυντής της Σχολής, ανταποκρινόμενος σε πρόταση του Μακαριωτάτου, έθεσε στη διάθεση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε κατά τα έξι πρώτα χρόνια λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς και την προσωπική του ανταπόκριση να συνεισφέρει στην επιτυχία της υπό ίδρυση Θεολογικής Ακαδημίας του Αποστόλου Μάρκου. Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την υποδοχή και την ξενάγηση στους χώρους της Σχολής και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την άρτια οργάνωση ενός εκ των πολλών έργων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄.