Επίσκεψη του Διευθυντή της Ακαδημίας Ασφαλείας και Άμυνας του Υπ. Άμυνας της Κύπρου στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Επίσκεψη του Διευθυντή της Ακαδημίας Ασφαλείας και Άμυνας του Υπ. Άμυνας της Κύπρου στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 έγινε επίσκεψη του Διευθυντή της Ακαδημίας Ασφαλείας και Άμυνας του Υπουργείου Αμύνης της Κύπρου και Προέδρου του Φόρουμ Στρατιωτικών Λυκείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντισμήναρχου (ΕΑ) Συμεών Ζαμπά, με τη συνοδεία του Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτρη Δυμιώτη, Προϊστάμενου Τομέα Προσφορών του Υπουργείου και της Ευτυχίας Ιωάννου, Μηχανικού 1ης Τάξης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τα μέλη της Ακαδημίας Ασφαλείας και Άμυνας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Θ.Σ.Ε.Κ. και να συζητήσουν με τους συντονιστές του Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη και Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, και το μέλος του γραφείου ερευνών της Θ.Σ.Ε.Κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρίδη, για τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών. Στη συζήτηση συμμετείχε με διαδικτυακή παρουσία και ο Διευθυντής της Θ.Σ.Ε.Κ. Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Κουντούρης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες για την ερευνητική, διδακτική και θεσμική συνέργεια των δύο οργανισμών, που αναμένεται να επικυρωθούν σύντομα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.