Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στη Θ.Σ.Ε.Κ.

Tην Παρασκευή 11 Ιουνίου η Θ.Σ.Ε.Κ. είχε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθεί στον χώρο της Σχολής τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού του Απόστολου Βαρνάβα, επισκέφθηκε τη Σχολή αργά το απόγευμα συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ιδρυτή της Σχολής και Προέδρου του Συμβουλίου της.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο της Σχολής σύσσωμο το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και φοιτητές. Η συνάντηση άνοιξε με τα τροπάρια του Αποστόλου Βαρνάβα και της Αναλήψεως, τα οποία έψαλε ομάδα φοιτητών της Θ.Σ.Ε.Κ. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης, προχώρησε σε μια ευσύνοπτη αλλά μεστή παρουσίαση της ιστορίας των κτηρίων της Σχολής, τα οποία συνδέονται με δύο σημαντικούς Κύπριους παιδαγωγούς, τον Χαράλαμπο Μαραθεύτη και τον Νίκο Παλλαρή. Ο Διευθυντής αναφέρθηκε, επιπρόσθετα, στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Σχολής, στους αξιόλογους ακαδημαϊκούς εγνωσμένου κύρους με τους οποίους η Σχολή είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί, στον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της Σχολής, στις υπηρεσίες και διευκολύνσεις που παρέχει στους φοιτητές της, όπως και στο σημαντικότατο επίτευγμα της αναγνώρισης του πτυχίου Θεολογίας της ως ισότιμου προς τα απονεμόμενα από τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τα δύο Προγράμματα Σπουδών της Σχολής, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα “Θεολογία” και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα” παρουσιάστηκαν από τους Ακαδημαϊκούς Υπεύθυνους των εν λόγω Προγραμμάτων, τον Αρχιμ. Γρηγορίο Ιωαννίδη και την Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη αντίστοιχα. Ο π. Γρηγόριος Ιωαννίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας που τελούνται κάθε Πέμπτη και αποτελούν βασικό πυλώνα της λατρευτικής ζωής της Σχολής,  όπως επίσης και στους τρόπους με τους οποίους η Σχολή αντιμετώπισε τις διάφορες προκλήσεις που παρουσιάστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Από την πλευρά της η κ. Σολομώντος υπογράμμισε την καινοτομία του ΜΠΣ, το οποίο στόχο έχει να αναβαθμίσει υφιστάμενες υπηρεσίες σχετικές με την θετική ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και την ψυχική υγεία, που προσφέρονται είτε από εκκλησιαστικές κοινότητες, ή από υπηρεσίες μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ιδρυμάτων, δήμων, κ.ά.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ευχαρίστησε τον Διευθυντή, το προσωπικό και τους φοιτητές για τη θερμή φιλοξενία και εξήρε τον δυναμικό, ουσιαστικό και πολύπλευρο ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Σχολή.

Στον Μακαριώτατο προσφέρθηκε ως ενθύμιο η εικόνα της Αγίας Τριάδος, στην οποία είναι αφιερωμένη η Σχολή, όπως επίσης και αργυρός δίσκος με τη σφραγίδα της Σχολής.

Η όλη συνάντηση έκλεισε με το πολυχρόνιο του Αρχιεπισκόπου.