Επίσκεψη στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα», επίσκεψη και ξενάγηση στο ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου.

Την επίσκεψη πραγματοποίησαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Θ.Σ.Ε.Κ. κ. Όλγα Σολομώντος – Κουντούρη, η Συντονίστρια της Πρακτικής Άσκησης κ. Λουίζα Μιχαήλ και δύο εκ των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, η κ. Χρύσω Πίτσιακκου και ο κ. Ανδρέας Παπανικολάου, οι οποίοι επέλεξαν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Ίδρυμα. Την ομάδα της Θ.Σ.Ε.Κ., υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Θεοδώρου και οι Προϊστάμενες των  Προγραμμάτων Αποκατάστασης κ. Σάντρα Κακογιάννη και κ. Δέσπω Πιτσιλλή.  

Ο σκοπός της επίσκεψης αφορούσε το θέμα της τοποθέτησης των δύο φοιτητών για Πρακτική Άσκηση, για πρώτη φορά, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Θ.Σ.Ε.Κ. και του Ιδρύματος Χρίστου Στέλιου Ιωάννου. Η Πρακτική Άσκηση στο Ίδρυμα Στέλιου Ιωάννου θα αποτελέσει για το ίδρυμα μια ενισχυτική παρέμβαση στις Υπηρεσίες που ήδη παρέχονται στα άτομα που φοιτούν στο Ίδρυμα, ενώ για τους φοιτητές μια πολύτιμη και  μοναδική εμπειρία, αλλά και μια ευκαιρία για απόκτηση χρήσιμων δεξιοτήτων.