Εκλογή της κ. Όλγας Σολομώντος-Κουντούρη στη βαθμίδα της Επικούρου Καθηγήτριας

Εκλογή της κ. Όλγας Σολομώντος-Κουντούρη στη βαθμίδα της Επικούρου Καθηγήτριας

Ο κ.κ. Γεώργιος, Μητροπολίτης Πάφου, o Ηλίας Μπεζεβέγκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αγγελική Λεονταρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Σοφία-Ελευθερία Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Ακαδημαϊκού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, συνήλθαν την 5η Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Σχολής για την κατάταξη της υποψηφίας Όλγας Σολομώντος-Κουντούρη σε ακαδημαϊκή βαθμίδα μετά την πρόσκληση του Προέδρου του Συμβουλίου της Σχολής, Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄.

Τα μέλη της Επιτροπής συσκέφθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για την υποψηφιότητα της κ. Σολομώντος-Κουντούρη, την οποία στη συνέχεια κάλεσαν να παρουσιάσει προφορικά το έργο της. Ακολούθησε συνέντευξη με την υποψήφια, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Η Ειδική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη: (α) τον Κανονισμό της Θεολογικής Σχολής για την εκλογή στις αρχικές θέσεις ακαδημαϊκού προσωπικού, (β) τον φάκελο της υποψήφιας, (γ) την προφορική παρουσίαση του έργου της και (δ) τη συνέντευξη με την υποψήφια, μετά από συζήτηση εισηγείται ομόφωνα την κατάταξη της Όλγας Σολομώντος-Κουντούρη στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας στο αντικείμενο της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η υποψήφια υπερκαλύπτει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για τη βαθμίδα αυτή και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανελιχθεί στην επόμενη βαθμίδα.