Εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών και του προσωπικού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το πρόγραμμα Erasmus+ στα πλαίσια των #Erasmusdays 2021

Εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών και του προσωπικού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το πρόγραμμα Erasmus+ στα πλαίσια των #Erasmusdays 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από το γραφείο Erasmus της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) για την ενημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού της για τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Η ενημέρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους έγινε στα πλαίσια των #Erasmusdays 2021, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Ευρώπης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ως προσκεκλημένοι της Θ.Σ.Ε.Κ., ο Δρ Στυλιανός Μαυρομούστακος, Διευθυντής του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, και η κ. Σταυρούλα Αντωνίου, Λειτουργός Προγραμμάτων του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης.

 Στα πλαίσια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον σκοπό και τους στόχους του προγράμματος Erasmus+ για την προγραμματική περίοδο 2021-27, τις βασικές δράσεις και προτεραιότητες του προγράμματος, την πολιτική Erasmus της Θ.Σ.Ε.Κ., τις διαδικασίες αίτησης για συμμετοχή των φοιτητών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ. στο πρόγραμμα Erasmus+, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των αιτητών που θα λάβουν χρηματοδότηση.

 Στη συνέχεια, φοιτητές και φοιτήτριες που πραγματοποίησαν εξερχόμενη και εισερχόμενη κινητικότητα μάθησης στη Θ.Σ.Ε.Κ. μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους συμφοιτητές τους, λειτουργώντας ως πρεσβευτές του προγράμματος Erasmus+. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές Ανδρέας Ιωάννου και Κωστάκης Ριαλάς, εξερχόμενοι φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. που πραγματοποίησαν μέρος των σπουδών τους στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησαν για την εμπειρία τους και τα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+. Ομοίως, η Μαριαλένα Μπιμπίζα και η Χρυσούλα Σαλωμίδου, φοιτήτριες του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και πρώτες εισερχόμενες φοιτήτριες που πραγματοποίησαν μέρος των σπουδών τους στη Θ.Σ.Ε.Κ μέσω κινητικότητας μάθησης στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+,μίλησαν με θερμά λόγια για την εμπειρία της φοίτησής τους στη Θ.Σ.Ε.Κ..

Κοινός τόπος των μαρτυριών των φοιτητών ήταν πως η συμμετοχή σε κινητικότητα Erasmus αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία με πολλαπλά οφέλη για τον φοιτητή, και για αυτό όλοι προέτρεψαν τους συμφοιτητές τους να τολμήσουν και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό ο Διευθυντής του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης Δρ Στυλιανός Μαυρομούστακος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες των φοιτητών για την αξία της συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus, μοιράστηκε σημαντικά στοιχεία που καταδεικνύουν τη θετική επίδραση της συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ για τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων και εξήρε την αποτελεσματικότητα της Θ.Σ.Ε.Κ. στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+.  

Πριν από την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Δρ Μαυρομούστακος και η κ. Αντωνίου είχαν κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με την Επιτροπή Εrasmus της Θ.Σ.Ε.Κ. και συζήτησαν μαζί τους τόσο για τα νέα προγράμματα Εrasmus όσο και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τη Θ.Σ.Ε.Κ. μέσω των προγραμμάτων αυτών.