Εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών και του προσωπικού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το πρόγραμμα Erasmus+

Εκδήλωση ενημέρωσης των φοιτητών και του προσωπικού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για το πρόγραμμα Erasmus+

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το γραφείο Erasmus της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου για την ενημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού της σχετικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το Πρόγραμμα Erasmus+. Η ενημέρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους έγινε στο πλαίσιο των #Erasmusdays 2022, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Ευρώπης. Την εκδήλωση τίμησε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την παρουσία του, ως προσκεκλημένος της ΘΣΕΚ, ο Δρ Στυλιανός Μαυρομούστακος, Διευθυντής του ΙΔΕΠ Διά Βίου Μάθησης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας τις πολλαπλές ωφέλειες που δύνανται να έχουν οι φοιτητές από το Πρόγραμμα και συγχαίροντας τη ΘΣΕΚ για την αποτελεσματικότητά της στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Erasmus+.  

 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την Αναπλ. Καθηγήτρια Όλγα Σολομώντος-Koυντούρη, Υπεύθυνη του Γραφείου Erasmus, και την κ. Αντιγόνη Λοϊζίδου, Λειτουργό του Γραφείου, για τον σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος Erasmus+ για την προγραμματική περίοδο 2021-27, τις βασικές δράσεις και προτεραιότητες του Προγράμματος, την πολιτική Erasmus της ΘΣΕΚ, τις διαδικασίες αίτησης για συμμετοχή των φοιτητών, του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού της ΘΣΕΚ στο Πρόγραμμα Erasmus+, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής των αιτητών που θα λάβουν χρηματοδότηση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε, επίσης, ενημέρωση, για τη συμμετοχή της ΘΣΕΚ σε διάφορα Προγράμματα Erasmus+ είτε υπό τον ρόλο του Συντονιστή (ReCommit, Αuge), είτε του Εταίρου (Semeli, Golden Thread).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον 3ετή φοιτητή του ΠΠΣ Θεολογίας της ΘΣΕΚ Ιωάννη Nικολαΐδη, ο οποίος πραγματοποίησε κινητικότητα στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά το προηγούμενο Ακαδημαϊκό Έτος. Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, η συμμετοχή σε κινητικότητα Erasmus+ αποτελεί μια ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία, την οποία θα πρέπει όλοι οι φοιτητές να εκμεταλλευτούν.

Πριν από την έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης ο Δρ Μαυρομούστακος είχε κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με την Επιτροπή Εrasmus της ΘΣΕΚ και συζήτησε μαζί τους τόσο για τα υφιστάμενα προγράμματα Εrasmus όσο και για νέα προγράμματα στο πλαίσιο των οποίων η ΘΣΕΚ θα μπορούσε να διεκδικήσει χρηματοδότηση.