Διαδικτυακό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Αφηγηματική Προσέγγιση, στη Θεραπεία και την Κοινοτική Πρακτική»

Διαδικτυακό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Αφηγηματική Προσέγγιση, στη Θεραπεία και την Κοινοτική Πρακτική»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022, με μεγάλη επιτυχία, το Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Αφηγηματική Προσέγγιση, στη Θεραπεία και την Κοινοτική Πρακτική», με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Βλειώρα, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Σεμινάρια: Ειδικά θέματα Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στην Κοινότητα», του Μ.Π.Σ. Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα».

Ο κ. Βλειώρας παρουσίασε την Αφηγηματική προσέγγιση μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και σενάρια, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο κλίμα διαλόγου, συμμετοχικότητας και συνεχούς αλληλεπίδρασης με τους συμμετέχοντες. 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωριμία και η βασική εξοικείωση με την Αφηγηματική προσέγγιση και η αναγνώριση και συζήτηση των σημαντικών πτυχών της. Επιπλέον, μέσα από βιωματική μάθηση και άσκηση δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να εξασκηθούν σε διάφορες τεχνικές της αφηγηματικής προσέγγισης, όπως οι τεχνικές της εξωτερίκευσης, της ενδελεχούς διερεύνησης συνεπειών και της αναζήτησης μοναδικών εκβάσεων.

Τέλος, ο κ. Βλειώρας μαζί την κ. Σολομώντος-Κουντούρη, έθεσαν τα θεμέλια για περαιτέρω ερευνητική συνεργασία, και συγκεκριμένα, για την Εκπόνηση και συν-επίβλεψη Διπλωματικών Εργασιών του Μ.Π.Σ. της Θ.Σ.Ε.Κ., με κυρίως θέμα την αφηγηματική προσέγγιση.  

Το Σεμινάριο διεξήχθη διαδικτυακά και το παρακολούθησαν πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Μ.Π.Σ., καθώς και μέλη του Ακαδημαϊκού και Διοικητικού προσωπικού.