Διάλεξη με θέμα: «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας»

Διάλεξη με θέμα: «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εστιατορίου “Ευκάλυπτοι” στο Δάλι, η δεύτερη διάλεξη του Σεμιναρίου Προκλήσεις στην κυπριακή οικογένεια σήμερα, με θέμα «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας».

Ομιλήτρια της διάλεξης ήταν η κ. Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους, Κλινική Ψυχολόγος (MA) και Ερευνητική Συνεργάτιδα της Θ.Σ.Ε.Κ.

Η θεματική ενότητα έδωσε έμφαση στην επεξήγηση και κατανόηση των  ψυχοδραστικών ουσιών και συμπεριφορών (παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τεχνολογία, διαδίκτυο κ.ά.), με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη ικανότητας των γονέων για πρόληψη εμπλοκής των παιδιών και εφήβων σε αυτές.

Στη συζήτηση που ακολουθήσε οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την ομιλήτρια και υπέβαλαν καίρια ερωτήματα για το θέμα. Εκφράστηκε, επίσης, η επιθυμία για συνέχιση της πρωτοβουλίας.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, ιερείς και ενορίτες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Τριμυθούντος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος και Επίκουρος Καθηγητής στη Θ.Σ.Ε.Κ. και η κ. Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» της Θ.Σ.Ε.Κ.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται στo πλαίσιο συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος και της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.). Στόχος της συνεργασίας είναι η συνέχιση διοργάνωσης και προσφοράς Σεμιναρίων με θεματικές ενότητες που άπτονται των θεμάτων της Ψυχολογίας και της Συμβουλευτικής οικογενειών.