Διάλεξη με θέμα: «Γονεϊκές δεξιότητες στον χώρο της οικογένειας»

Διάλεξη με θέμα: «Γονεϊκές δεξιότητες στον χώρο της οικογένειας»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αθηένου, η πρώτη διάλεξη του Σεμιναρίου «Προκλήσεις στην κυπριακή οικογένεια σήμερα», με θέμα «Γονεϊκές δεξιότητες στον χώρο της οικογένειας».

Η θεματική ενότητα άγγιξε και πρόβαλε τις πτυχές της γονεϊκότητας και του πολυσύνθετου και πολυδιάστατου γονεϊκού ρόλου και ανέπτυξε τις δεξιότητες και συμπεριφορές των γονέων, που προωθούν και εξασφαλίζουν ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον. Το περιβάλλον της οικογένειας, τα στοιχεία λειτουργίας του και οι γονεϊκές πρακτικές που υιοθετούνται και εφαρμόζονται, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και λειτουργικό πλαίσιο, το οποίο αποτελεί βασικό προστατευτικό παράγοντα για διαχείριση και αποφυγή συμπεριφορών ή προκλήσεων, που ενδέχεται να παρεμποδίζουν την υγιή σωματική, γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

Ομιλήτρια της διάλεξης ήταν η κ. Λουίζα Μιχαήλ, Σχολική Σύμβουλος (ΜΑ), και Λειτουργός της Θ.Σ.Ε.Κ.

Τη διάλεξη παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί, λειτουργοί παιδείας, ιερείς κ.λπ. της Μητροπολιτικής περιφέρειας Τριμυθούντος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας Αθηένου κ. Χρήστος Ηρακλέους, ο Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος και Επίκουρος Καθηγητής στη Θ.Σ.Ε.Κ. και η κ. Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» της Θ.Σ.Ε.Κ.

Το Σεμινάριο αποτελείται από δύο ειδικές διαλέξεις και πραγματοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος και της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.).

Η δεύτερη διάλεξη με θέμα «Κατανόηση των εξαρτήσεων στον χώρο της οικογένειας», θα διεξαχθεί την Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εστιατορίου “Ευκάλυπτοι” στο Δάλι, με ομιλήτρια την κ. Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους, Κλινική Ψυχολόγο (MA) και Ερευνητική Συνεργάτιδα της Θ.Σ.Ε.Κ.