Αγιασμός για το νέο έτος 2024 και κοπή της βασιλόπιτας

Αγιασμός για το νέο έτος 2024 και κοπή της βασιλόπιτας

Tελέσθηκε την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024, στην εσωτερική αυλή της ΘΣΕΚ ο Αγιασμός για το νέο έτος. Της ακολουθίας του Αγιασμού προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος.  Στον φετινό Αγιασμό εκτός από το προσωπικό και τους φοιτητές της ΘΣΕΚ, το «παρών» τους έδωσαν και 25 από τους 78 ιερείς, οι οποίοι παρακολουθούν το Διετές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο που άρχισε να προσφέρει η ΘΣΕΚ στον Ιερό Κλήρο άμα τη ενάρξει του Ακαδημαϊκού Έτους. Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο Μακαριώτατος, αφού πρώτα εξέφρασε σε όλους τις ευχές του για ένα γόνιμο και δημιουργικό 2024, απευθυνόμενος στους φοιτητές επεσήμανε την ανάγκη να εστιάζουν την προσοχή τους στα «αιώνια» και όχι στα «εφήμερα», να μην «θαμπώνονται» από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας και να μην παρασύρονται από τον άκρατο καταναλωτισμό που διήκει το σύγχρονο modus vivendi. Ο Διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τις ευχές του, απευθυνόμενος στους φοιτητές υπογράμμισε την αμέριστη στήριξη του Μακαριωτάτου σε όλα τα βήματα της Σχολής.

Ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας. Το φλουρί βρήκε φέτος ο τριτοετής φοιτητής του ΠΠΣ Θεολογίας Παναγιώτης Δεμέτης.

Τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της ΘΣΕΚ είχαν, έπειτα, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο.

Η ΘΣΕΚ εύχεται σε όλους τους φοιτητές και στο προσωπικό της το 2024 να είναι πλήρες θεοδότου χαράς, πνευματικής προόδου και καρπών αγαθών.