Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και υποδοχή νεοεισερχόμενων μεταπτυχιακών φοιτητών

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και υποδοχή νεοεισερχόμενων μεταπτυχιακών φοιτητών

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας της Κύπρου υποδέχθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, για τέταρτη χρονιά, τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Eφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”.

Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Διευθυντή της Θ.Σ.Ε.Κ. Πρωτ. Κυπριανό Κουντούρη και την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη, σχετικά με τη Σχολή (ίδρυση, καθεστώς, αποστολή, φιλοσοφία και ήθος της Σχολής) και το Πρόγραμμα Σπουδών (τα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα, την πρακτική άσκηση, τη διπλωματική εργασία κ.λπ.), καθώς και για τη στήριξη που προσφέρει η Σχολή στους φοιτητές της μέσω διαφόρων θεσμών, όπως του Ακαδημαϊκού Συμβούλου και της Ποιμαντικής Μέριμνας.

Ακολούθως, τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού της Θ.Σ.Ε.Κ. ενημέρωσαν τους φοιτητές για τις Υπηρεσίες της Σχολής (Γραμματεία, Βιβλιοθήκη Σπουδαστηρίου, Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, Γραφείο Εrasmus, Λογιστήριο), ενώ μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ακαδημαϊκού Προσωπικού της Σχολής είχαν μια σύντομη γνωριμία με τους φοιτητές.

Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές πληροφορήθηκαν για την επερχόμενη εκπαίδευση της χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης MOODLE και του λογισμικού προγράμματος Office 365, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας υποδοχής και γνωριμίας, οι φοιτητές παρακολούθησαν το πρώτο μάθημα του εξαμήνου. 

Η Θ.Σ.Ε.Κ. εύχεται ολόψυχα στους νεοεισερχόμενους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών μια ευλογημένη, παραγωγική και καθόλα εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά.