Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και υποδοχή νεοεισερχόμενων φοιτητών

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2022-23 και υποδοχή νεοεισερχόμενων φοιτητών

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (ΘΣΕΚ) υποδέχθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 τους νεοεισερχόμενους φοιτητές της στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογίας. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Διευθυντή της ΘΣΕΚ Πρωτ. Κυπριανό Κουντούρη, τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη και την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη για τη Σχολή και  το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, όπως επίσης και για τη στήριξη που προσφέρει η Σχολή στους φοιτητές της μέσω διαφόρων θεσμών (π.χ.  του Ακαδημαϊκού Συμβούλου και της Ποιμαντικής Μέριμνας ). Έπειτα, οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές έτυχαν επιμόρφωσης στη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης MOODLE της ΘΣΕΚ όπως επίσης και στο λογισμικό πρόγραμμα Office 365 από την κ. Άννα Χριστοδούλου, την κ. Στέλλα Παναγιώτου και τον κ. Μάριο Ασσιώτη. Ακολούθησε ενημέρωση των φοιτητών από το Διοικητικό Προσωπικό της ΘΣΕΚ για τις Υπηρεσίες της Σχολής (Γραμματεία, Βιβλιοθήκη Σπουδαστηρίου, Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, Λογιστήριο, Γραφείο Εrasmus), και ξενάγηση στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στη Βιβλιοθήκη, και στη Φοιτητική Εστία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής λειτουργίας της Σχολής και της λειτουργίας της Φοιτητικής Μέριμνας η ΘΣΕΚ προσφέρει δωρεάν σε κάθε νεοεισερχόμενο φοιτητή έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου Notebook, για να διευκολύνει την πρόσβαση όλων των φοιτητών στις νέες τεχνολογίες και να συμβάλει στην ηλεκτρονική υποστήριξη των σπουδών τους.

Η ΘΣΕΚ εύχεται ολόψυχα τόσο στους νεοεισερχόμενους όσο και στους λοιπούς φοιτητές της μια ευλογημένη και καθόλα εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά.