«24 ΩΡΕΣ» στη Θεολογική Σχολή

«24 ΩΡΕΣ» στη Θεολογική Σχολή

«24 ΩΡΕΣ» στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου
H εκπομπή μεταφέρει τους τηλεθεατές του ALPHA Κύπρου σ’ ένα όραμα αιώνων της Εκκλησίας Κύπρου.
Κριτήρια εισδοχής, προσωπικό και εικόνες από τα αρχοντικά σπουδαίας ιστορικής αξίας όπου στεγάζεται η Σχολή, αποκαλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό πληροφοριών γύρω από τη Θεολογική Σχολή που λειτουργεί από το 2015…
Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, η εκπομπή παρουσιάζει ένα από τα οράματά του που πήραν σάρκα και οστά.
Οι περισσότεροι, όταν ακούνε για τη Θεολογική Σχολή, έχουν την εντύπωση ότι εκεί θα συναντήσουν μόνο ιερωμένους, γεγονός που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Άνδρες, γυναίκες, νέοι, νέες και ιερωμένοι συνυπάρχουν σ’ ένα όμορφο περιβάλλον γνώσης και συνάθροισης, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Η ιστορία και η ανάγκη για δημιουργία Θεολογικής Σχολής ξεκινά από τα βάθη των αιώνων, αλλά λόγω συγκυριών, εμποδίων και παρεμβάσεων, αυτό έγινε εφικτό το 2015.
Σήμερα αποτελεί ένα φυτώριο παιδείας, το οποίο προσφέρει γνώσεις σε φοιτητές και φοιτήτριες.
Οι απόφοιτοί του θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν την εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική και επιστημονική αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, εξυπηρετώντας και τη διακονία της Εκκλησίας, εν γένει, τόσο σε τοπικό όσο και σε διορθόδοξο, διαχριστιανικό και διαθρησκειακό επίπεδο.
Επίσης, το πτυχίο «Θεολογίας» και το μεταπτυχιακό «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα» είναι αναγνωρισμένα από τους αρμόδιους φορείς, εφόδιο που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.
Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, έρχεται ένα μεγάλο αφιέρωμα για τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου! Μαζί του φέρνει ερωτήματα, αναζητήσεις και απαντήσεις γύρω από διάφορα πνευματικά θέματα που γίνονται αντικείμενο συζήτησης και στα προγράμματα σπουδών.
«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 18:45 στον ALPHA Κύπρου και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα ακριβώς.