11η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Α΄ Δημοτικό Δρομολαξιάς και Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

11η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Α΄ Δημοτικό Δρομολαξιάς και Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί η 11η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης της Θ.Σ.Ε.Κ. ανάμεσα στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς και στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας. Οι μαθητές της τετάρτης τάξης του Α΄Δημοτικού Δρομολαξιάς ετοίμασαν σε χάρτινες καρδιές ευχές για τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου, τις οποίες και μοιράστηκαν μαζί τους διά ζώσης φωνής. Έπειτα, έψαλαν το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων, και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια συνοδεία κρουστών μουσικών οργάνων. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι του Πολυδύναμου Κέντρου αντευχήθηκαν στα παιδιά και μοιράστηκαν μαζί τους εμπειρίες από την παιδική τους ηλικία και τα έθιμα των Χριστουγέννων. Όλοι ανέφεραν ότι αγαπούσαν πολύ τα Χριστούγεννα και ότι τα περίμεναν με ανυπομονησία,  όχι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα γλυκά και τα δώρα (που προφανώς δεν είχαν), αλλά για τα στεφάνια ελιάς με τα οποία στόλιζαν τις πόρτες τους, τα ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν, τις ακολουθίες των Χριστουγέννων, και για τα…. παπούτσια που τους αγόραζαν οι γονείς τους, ώστε να μην περπατούν ξυπόλητοι. Θύμησες και νοσταλγική αναπόληση σε ένα πολύ διαφορετικό και σαφώς λιγότερο λαμπερό, αλλά καθόλα μεστό και αυθεντικό παρελθόν.  

 Ήταν ιδιαίτερα ζεστή η σημερινή συνάντηση αγάπης. Παρά τις αποστάσεις, καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχε έντονη η αίσθηση ότι παιδιά και ηλικιωμένοι κουβέντιαζαν πλάι-πλάι. Μολονότι η τεχνολογία δεν δύναται σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη διά ζώσης επικοινωνία, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε μπορεί να συμβάλει θετικά στην απάμβλυνση του συναισθήματος της απομόνωσης. Η φράση που επανέλαβαν στα παιδιά όλοι σχεδόν οι φιλοξενούμενοι του Πολυδύναμου Κέντρου “Ευχαριστούμε που ήρτετε δαμαί σήμερα“, μιλά από μόνη της. 

Ειλικρινείς ευχαριστίες για άλλη μια φορά στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας (στη Διευθύντρια, σε όλους τους Λειτουργούς και στους φιλοξενούμενους του Κέντρου) για την άψογη συνεργασία μας. Θερμές ευχαριστίες και στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς: στη Διευθύντρια κ. Τασούλα Κημήτρη, στους δασκάλους της τετάρτης τάξης, κ. Μαρία Βορκά και κ. Χρίστο Χαρίτου, στη δασκάλα μουσικής κ. Νάγια Αναστασιάδου και στην εκπαιδευτικό κ. Μαρίνα Σταυρή, που ανέλαβαν την προετοιμασία της εκδήλωσης. Τέλος, ένα ηχηρό “Eύγε” στους υπέροχους μαθητές, που έδωσαν μια νότα δροσιάς και χριστουγεννιάτικής πρόγευσης στο σημερινό πρωινό.   

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς με μαθητές της τρίτης τάξης θα συμμετάσχει και στη 13η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου με το ΚΕΠΑ “Άγιος Χριστόφορος” Παραλιμνίου.