Δέκατη τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση με τους εταίρους για το πρόγραμμα RECOMMIT
Την Παρασκευή 14/06/2024 και ώρα 14:00-15:00 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δέκατη τέταρτη διαδικτυακή συνάντηση όλων των εταίρων για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RECOMMIT. Συγκεκριμένα ήταν παρόντες μέλη από τους οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Από Κύπρο: 4 από τη Θ.Σ.Ε.Κ., 2 από το UCLan, 1 από την εταιρεία Enoros Consulting, από Ρουμανία: 1 από το Πανεπιστήμιο της Οράτιας, από Ισπανία: 1 από την εταιρεία Associacio Social Andromines).
Η διαδικτυακή συνάντηση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από την Δρ Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη. Ακολούθως η Δρ Σολομώντος-Κουντούρη ενημέρωσε του εταίρους ότι έχει ζητηθεί από το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Κύπρου, παράταση του προγράμματος RECOMMIT κατά δύο μήνες και περιμένουμε την απάντηση τους. Αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ήδη την εφαρμογή του προγράμματος και βρίσκεται προς το τέλος της. Η Κύπρος έχει επίσης ξεκινήσει την εφαρμογή με δύο συναντήσεις την εβδομάδα στις φυλακές των Βρετανικών Βάσεων και έχουν προγραμματιστεί δύο εκπαιδεύσεις των δεσμοφυλάκων. Η Ρουμανία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα την εφαρμογή και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα λόγω του ότι 2 κρατούμενοι δυσκολεύονταν να διαβάσουν μόνοι τους τα ερωτηματολόγια αλλά δεν είχαν καθόλου προβλήματα με το VR. Στην Ισπανία η εφαρμογή κυλάει ομαλά με μοναδικό πρόβλημα ότι ξεκίνησε η εφαρμογή με 28 κρατουμένους και τώρα παρακολουθούν το πρόγραμμα μόνο 19.
Συζητήθηκε η τελική συνάντηση που θα γίνει στην Ισπανία και αποφασίστηκε να γίνει 4-5 Νοεμβρίου στην Μπαρτσελόνα και η εταιρεία Associacio Social Andromines θα στείλει Info pack το συντομότερο δυνατόν.
Οι εταίροι έκλεισαν το επόμενο τους διαδικτυακό ραντεβού για την Τετάρτη 24/07/2024 και ώρα 13:00-14:00.

