Φοιτητική Εστία

Η φοιτητική εστία της θεολογικής σχολής εκκλησιάς Κύπρου

Η Φοιτητική Εστία της Σχολής δημιουργήθηκε το 2016 με αποκλειστικό σκοπό να καλύψει τις ανάγκες διαμονής των φοιτητών της Θ.Σ.Ε.Κ.. Η Φοιτητική Εστία της Σχολής παρέχει ένα σύγχρονο, άνετο και ασφαλές περιβάλλον για μια ευχάριστη και παραγωγική διαμονή. Η τοποθεσία της είναι προνομιακή καθώς βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, στη συμβολή των Οδών Τρικούπη & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’, σχεδόν σε απόσταση αναπνοής – μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια – από την κύρια είσοδο και το κτηριακό συγκρότημα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, τη Βιβλιοθήκη και σημαντικά μουσεία της εντός των τειχών πόλης. Παράλληλα, βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τις εμπορικές οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, όπου στεγάζονται χώροι αναψυχής και από τους ιστορικούς ναούς της Λευκωσίας.

Τα δωμάτια/Studios

Η Φοιτητική Εστία της Σχολής αποτελείται από 14 υπερσύγχρονα δωμάτια/studios ιδιοκατοίκησης (μονόκλινα) και 9 δωμάτια/studios συγκατοίκησης (δίκλινα), πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα, με διαθέσιμους επιπρόσθετους, λειτουργικούς, κοινόχρηστους χώρους. Διατίθενται συνολικά 32 κλίνες. Τα δωμάτια/studios της Εστίας αποτελούν ένα ιδανικό περιβάλλον για τη παροχή άνετης διαβίωσης και κατάλληλων συνθηκών μελέτης των φοιτητών, καλύπτοντας τις ανάγκες των φοιτητών για ιδιωτική, αλλά και κοινωνική, φοιτητική ζωή και προσφέροντάς τους όλες τις απαιτούμενες ανέσεις, για απερίσπαστη μελέτη.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ατομική κουζίνα (kitchenette), ψυγείο, γραφείο, ιδιωτικούς χώρους υγιεινής, βεράντα (για αριθμό 12 δωματίων), σύστημα κλιματισμού, ανιχνευτή καπνού, ανιχνευτή κίνησης για εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς, επίσης, WI-FI & Ethernet, και παροχή για τηλεόραση. Προσφέρονται, επίσης, κοινόχρηστοι χώροι κουζίνας, βεράντας-roof garden, καθώς και υπηρεσία καθαρισμού.

Το πακέτο διαμονής

Το πακέτο διαμονής στη Φοιτητική Εστία της Σχολής περιλαμβάνει όλες τις βασικές υπηρεσίες: Internet, ηλεκτρισμό, νερό, κλιματισμό, κοινόχρηστα και επιδιορθώσεις βλαβών.

Περιλαμβάνονται όλα στο ενοίκιο (με την καταβολή ενός σταθερού μηνιαίου ποσού ενοικίου), για 9 μόνο μήνες, που λειτουργεί το Πρόγραμμα Σπουδών. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν συμβόλαιο για τους μήνες που δεν παρακολουθούν μαθήματα στη Σχολή και έτσι μειώνονται οι ετήσιες δαπάνες τους. Επιπρόσθετα, αποφεύγονται ταλαιπωρίες που αφορούν συνδέσεις/αποσυνδέσεις, πληρωμές και βλάβες των υπηρεσιών αυτών.

Η ασφάλεια αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Σχολής. Για τον λόγο αυτό, η πρόσβαση στον όροφο της Εστίας γίνεται με τη χρήση κλειδο-κάρτας ασφαλείας, που παρέχεται μόνο για τους ενοικιαστές της Εστίας. Για την ασφάλεια της Εστίας όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι διακίνησης καλύπτονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Καλύπτονται η είσοδος του ορόφου, οι διάδρομοι, οι είσοδοι των δωματίων φοιτητών και οι βεράντες. Όλος ο όροφος και τα δωμάτια διαθέτουν ανιχνευτές καπνού και καλύπτονται από σχέδιο πυροπροστασίας. Διατίθενται επίσης πυροσβεστήρες.

Όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση της φοιτητικής εστίας της Σχολής, όλα τα δωμάτια έχουν διπλά τζάμια, τα πατώματα αποτελούνται από παρκέ, ενώ η τοιχοποιία είναι – ως επί το πλείστον – με ειδική μόνωση. Όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι εφοδιασμένα με ειδικούς αισθητήρες, ούτως ώστε να διακόπτεται το σύστημα κλιματισμού όταν ανοίγουν. Παρόμοιοι αισθητήρες ελέγχουν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για τον φωτισμό, όταν ξεχαστούν τα φώτα αναμμένα και δεν υπάρχει κίνηση στον χώρο.

Επιπρόσθετα, η Φοιτητική Εστία της Σχολής διαθέτει: Wi-Fi σε όλους τους χώρους, μεγάλη κοινή κουζίνα με τραπεζαρία και μεγάλο ψυγείο καθώς, επίσης και κοινόχρηστη μεγάλη βεράντα για αναψυχή ή για εκδηλώσεις των ενοίκων ης Εστίας.

Τα δωμάτια/studios της Φοιτητικής Εστίας της Σχολής παρέχουν μια σύγχρονη και αξιοπρεπή διαμονή, σε ένα περιβάλλον ενισχυτικό για τη μελέτη. Προσφέρονται, συγκριτικά, σε τιμές πολύ φθηνότερες από παρόμοιες φοιτητικές εστίες.

Στους προπτυχιακούς φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. τα ενοίκια προσφέρονται με έκπτωση ύψους 25%, από την κανονική τιμή των δωματίων/studios. Η ειδική τιμή παρέχεται ως επιχορήγηση, για τους ενοικιαστές, προπτυχιακούς φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ., κανονικά για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και 31η Μαΐου, που λειτουργεί το Πρόγραμμα Σπουδών και ολοκληρώνεται το Συμβόλαιο Ενοικίασης.

Από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο τα δωμάτια/studios της Φοιτητικής Εστίας της Σχολής μπορούν να ενοικιάζονται για μικρές περιόδους, στην κανονική τους τιμή (χωρίς επιχορήγηση) ή να χρησιμοποιούνται για τη διοργάνωση συνεδρίων, με σχετικό κόστος που καθορίζει η Σχολή.

Αίτηση για δωμάτιο μπορούν να υποβάλουν όσοι φοιτητές γίνουν αποδεκτοί στο Πρόγραμμα Θεολογίας της Θ.Σ.Ε.Κ.

Επικοινωνία με το Γραφείο Στέγασης

Γραφείο Στέγασης,
Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου,
Ισοκράτους 5-7,
1016, Λευκωσία,
Κύπρος

Ηλεκτρονική διεύθυνση: theohalls@theo.ac.cy
Τηλεομοιότυπο: (+357) 22443050

Τηλεφωνικό Κέντρο: (+357) 22443055