Ποιμαντική Μέριμνα

Βασική προοπτική της Θ.Σ.Ε.Κ. είναι να προετοιμάσει ικανούς θεολόγους για τη διακονία της Εκκλησίας. Πέρα από τα θεολογικά και ακαδημαϊκά εφόδια που δίνονται στους φοιτητές/τριες, το Γραφείο Ποιμαντικής Μέριμνας σκοπό έχει την παροχή εξειδικευμένης ποιμαντικής συμβουλευτικής στήριξης. Οι ιερείς και λαϊκοί υποψήφιοι θεολόγοι καλούνται να έχουν ενεργό συμμετοχή στην ποιμαντική ζωή της τοπικής τους Εκκλησίας, ως ζωντανά μέλη της. Η επιστημονική θεολογική τους κατάρτιση, τότε θα είναι επιτυχής, όταν αυτή αξιοποιείται προς δόξα Θεού και σωτηρία των ανθρώπων. H Ποιμαντική Μέριμνα στοχεύει στην πρακτική εφαρμογή και αξιοποίηση της θεολογίας στο λυτρωτικό και σωτηριώδες έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

Το Γραφείο Ποιμαντικής Μέριμνας συζητά, συμβουλεύει και υποστηρίζει θεολογικά και πνευματικά κληρικούς και λαϊκούς φοιτητές/τριες της Θ.Σ.Ε.Κ. στο πολυδιάστατο ποιμαντικό τους έργο, το οποίο σκοπό έχει να κηρύσσει την Αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο και στον άνθρωπο, να μεταφέρει τον ζωντανό θεολογικό λόγο και το ευαγγελικό πνεύμα και ήθος στο χριστεπώνυμο ποίμνιο της Εκκλησίας.

Το Γραφείο Ποιμαντικής Μέριμνας προτρέπει και ενισχύει τους φοιτητές/τριες να διακονήσουν το Σώμα της Εκκλησίας και τον περιούσιο λαό του Θεού στη λειτουργική ζωή, στην κατηχητική κίνηση και στα ευρύτερα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Οι φοιτητές/τριες της Θ.Σ.Ε.Κ., οι αυριανοί ποιμένες και θεολόγοι της Εκκλησίας της Κύπρου, καλούνται σε δύσκολους καιρούς να συνδράμουν στη σωτήρια αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού, να ανταποκριθούν στο έργο της διαποίμανσης των πιστών, να μαρτυρήσουν την «ἐν Χριστῷ» αλήθεια, φως και ζωή.

Υπηρεσίες:

Όλοι οι φοιτητές/τριες της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου δικαιούνται δωρεάν υπηρεσίες από το Γραφείο Ποιμαντικής Μέριμνας.

Οι υπηρεσίες Ποιμαντικής Μέριμνας προτείνουν μορφές ποιμαντικής διακονίας, αλλά και στηρίζουν παντοιοτρόπως τους φοιτητές/τριες (ιερείς, διακόνους και λαϊκούς) στο πνευματικό και ποιμαντικό τους έργο.

Διαδικαστικά:

Οι προσωπικές συναντήσεις διαρκούν γύρω στα 30 λεπτά. Η ακρίβεια και η τυπικότητα των φοιτητών/τριών στις ώρες της συνάντησης είναι σημαντικές.

Αν χρειάζεται να ακυρώσετε κάποια συνάντηση παρακαλώ ενημερώστε τον υπεύθυνο το αργότερο 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα της συνεδρίας.

Επικοινωνία:

Γραφείο Ποιμαντικής Μέριμνας

Αρχιμ. Γρηγόριος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Λειτουργικής

Τηλέφωνο: 22443056, 99882272