Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2021/22 και υποδοχή νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών

Έναρξη νέου ακαδημαϊκού έτους 2021/22 και υποδοχή νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (ΘΣΕΚ) υποδέχθηκε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 τους 14 νεοεισερχόμενους φοιτητές της (2 εκ των οποίων είναι εξ Ελλάδος) στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Θεολογίας. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν εκτενώς από τον Διευθυντή της ΘΣΕΚ Πρωτ. Κυπριανό Κουντούρη και τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη για τη Σχολή και  το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, όπως επίσης και για τη στήριξη που προσφέρει η Σχολή στους φοιτητές της μέσω διαφόρων θεσμών (π.χ.  του Ακαδημαϊκού Συμβούλου και της Ποιμαντικής Μέριμνας ). Έπειτα, το Διοικητικό Προσωπικό της ΘΣΕΚ ενημέρωσε τους φοιτητές για τις Υπηρεσίες της Σχολής (Γραμματεία, Βιβλιοθήκη Σπουδαστηρίου, Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, Γραφείο Εrasmus), όπως επίσης και για το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα που λαμβάνονται στη Σχολή σχετικά με τη λοιμώδη νόσο COVID19.  Ακολούθησε εκπαιδευτική ξενάγηση στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στη Βιβλιοθήκη, στο Παρεκκλήσιο Απ. Βαρνάβα, στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη, στη Φοιτητική Εστία, και στο Εστιατόριο. Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές έτυχαν, τέλος, επιμόρφωσης στη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης MOODLE της ΘΣΕΚ, όπως επίσης και στο λογισμικό πρόγραμμα Office 365.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μη κερδοσκοπικής λειτουργίας της Σχολής και της λειτουργίας της Φοιτητικής Μέριμνας η ΘΣΕΚ προσφέρει δωρεάν σε κάθε νεοεισερχόμενο φοιτητή έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου Notebook, για να διευκολύνει την πρόσβαση όλων των φοιτητών στις νέες τεχνολογίες και να συμβάλει στην ηλεκτρονική υποστήριξη των σπουδών τους.

Η ΘΣΕΚ εύχεται ολόψυχα τόσο στους νεοεισερχόμενους όσο και στους λοιπούς φοιτητές της μια ευλογημένη και καθόλα εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά.