Λουίζα Μιχαήλ

louiza-michael

Λουίζα Μιχαήλ

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
  • Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου
    Ισοκράτους 1-7, 1016 Λευκωσία, Κύπρος
  • Τηλέφωνο: 22443061
  • Φαξ: 22443050
  • Email: l.michael@theo.ac.cy

Προφίλ:

Η Λουίζα Μιχαήλ είναι μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας της Κύπρου και είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό και την εποπτεία της Πρακτικής Άσκησης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα». Επιπλέον, έχει αναλάβει Διοικητικά καθήκοντα στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε άλλα Ακαδημαϊκά θέματα. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα: (α) Στο παρεμβατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κρατούμενους, Convicts Upskilling Pathways (CUP) συμμετείχε ως εκπαιδεύτρια. (β) Στο παρεμβατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κρατούμενους «The Golden Thread» (2022-2024), συμμετέχει ως μέλος της ερευνητικής ομάδας της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας της Κύπρου.

Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου απέκτησε τον πρώτο της τίτλο στην Ψυχολογία. Η Λουίζα Μιχαήλ έχει ειδικευτεί στη Σχολική Συμβουλευτική και Καθοδήγηση, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολούθως, το 2021, απέκτησε τον δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στις Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτική στην Κοινότητα, της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου.

Η Λουίζα Μιχαήλ έχει εκτενή εμπειρία με ευάλωτες ομάδες και άτομα υψηλού κινδύνου, εφόσον εργάστηκε για 7 συνεχή χρόνια στην Προπαρασκευαστική Μαθητεία, του Προγράμματος Σύστημα Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ως Σχολική Σύμβουλος, για εφήβους με ιστορικό σχολικής διαρροής, εγκατάλειψης και παραβατικότητας. Στόχος του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτική επανένταξη, αλλά και η προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων. Αποτέλεσε μέλος τριμελούς ομάδας Διαχείρισης και Αντιμετώπισης κρίσεων στο σχολείο και την οικογένεια, όπως σχολικός εκφοβισμός, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, χρήση ουσιών, κ.ά. και είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό και την εφαρμογή σχετικών προληπτικών και παρεμβατικών προγραμμάτων στο σχολείο. Από το 2009, ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων και από το 2013, διδάσκει Ψυχολογία, σε ενήλικες, στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας.

Το επαγγελματικό της ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην ενίσχυση της συναισθηματικής, κοινωνικής, και επαγγελματικής ανάπτυξης ατόμων και ομάδων υψηλού κινδύνου. Επιπλέον, επιδιώκει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και εφαρμογή προληπτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στην εφηβεία, καθώς και την παροχή ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων σε εφήβους και γονείς.