Τέταρτη διαθεματική μελέτη πεδίου ΘΣΕΚ

Τέταρτη διαθεματική μελέτη πεδίου ΘΣΕΚ

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η 4η διαθεματική μελέτη πεδίου της ΘΣΕΚ. Η εν λόγω δραστηριότητα αφορά τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΠΣ Θεολογίας και στόχο έχει την ξενάγησή τους σε διάφορους ναούς, μουσεία και άλλους χώρους ενδιαφέροντος. Στις μελέτες πεδίου συμμετέχει, επίσης, το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής.

Η φετινή Μελέτη Πεδίου εντάχθηκε στο πλαίσιο του Ψηφιακού Προγράμματος «Θρησκευτικός Τουρισμός – Προσκυνηματικές Διαδρομές στην Επαρχία της Λάρνακας», με επικεφαλής την Ι. Μ. Τριμυθούντος και εταίρο τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Το προσωπικό και οι φοιτητές της Σχολής επισκέφθηκαν αρχικά τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, όπου ενημερώθηκαν εκτενώς για το πρόγραμμα από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γρηγόριο (ο οποίος συντόνισε το έργο μέχρι και τον προηγούμενο Ιούνιο, ως Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Τριμυθούντος). Ακολούθησε επιτόπια επίσκεψη και ξενάγηση στους ιερούς ναούς Κωνσταντίνου και Ελένης στην Τόχνη, Παναγίας Τητηοτήσσης στην Καλαβασό, και Αγίου Αθανασίου Πεντασχοινίτου στον Άγιο Θεόδωρο.

Η ΘΣΕΚ εκφράζει θερμές ευχαριστίες τόσο στην Ι.Μ. Τριμυθούντος για τη δαψιλή φιλοξενία, όπως και στις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας για τα υπέροχα εδέσματα με τα οποία μας καλωσόρισαν στον Σύλλογό τους.