Διά ζώσης διάλεξη της Δρος Χρυστάλλας Καλογήρου «Εθελοντισμός στην Κοινότητα: Δεξιότητες Μεντορικού ρόλου» στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης του ΜΠΣ

Διά ζώσης διάλεξη της Δρος Χρυστάλλας Καλογήρου «Εθελοντισμός στην Κοινότητα: Δεξιότητες Μεντορικού ρόλου» στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης του ΜΠΣ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09/04/22, με μεγάλη επιτυχία, η εξάωρη διάλεξη «Εθελοντισμός στην Κοινότητα: Δεξιότητες Μεντορικού ρόλου», με ομιλήτρια τη Δρα Χρυστάλλα Καλογήρου, Ακαδημαϊκή Συνεργάτιδα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση», του ΜΠΣ “Εφαρμογές Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής στην Κοινότητα”.

Η κ. Καλογήρου, παρουσίασε στο πρώτο μέρος του Σεμιναρίου, βασικές έννοιες και ορισμούς που σχετίζονται με τον Μεντορικό ρόλο, όπως ο εθελοντισμός, καθώς και κάποια βασικά στοιχεία της Μεντορικής σχέσης. Στο δεύτερο μέρος της διάλεξης, η ομιλήτρια ανέπτυξε και ανέλυσε τις βασικές προκλήσεις στη Μεντορική σχέση, τα χαρακτηριστικά ενός Μέντορα και τις βασικές δεξιότητες του Μεντορικού ρόλου. Η κ. Καλογήρου μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, δημιούργησε κλίμα διαλόγου, συμμετοχικότητας και συνεχούς αλληλεπίδρασης με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΜΠΣ χάρηκαν ιδιαίτερα την εμπειρία και  ζήτησαν επέκταση των μαθημάτων με την  Καλογήρου.  Η υπεύθυνη του ΜΠΣ κ. Όλγα Σολομώντος-Κουντούρη είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί της επέκταση της συνεργασίας τους και στην εποπτεία διπλωματικών εργασιών.

Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας της Κύπρου, φιλοξένησε με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη την κ. Καλογήρου, η οποία διεξήγαγε τη διάλεξη διά ζώσης, έπειτα από δύο ακαδημαϊκά έτη, όπου τα μαθήματα, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιούνταν εξ αποστάσεως.