7η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης (Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας και Δημοτικό Ακακίου)

7η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης (Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας και Δημοτικό Ακακίου)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “Διαδικτυακές Συναντήσεις Αγάπης” της Θ.Σ.Ε.Κ., το Δημοτικό Ακάκιου τηλεσυναντήθηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το πρωί με το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας με στόχο τη μουσική ψυχαγωγία των φιλοξενούμενων του Κέντρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές της Έκτης Δημοτικού μαζί με τους δασκάλους τους. 

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης οι μαθητές τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, τα παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια “Ούλλα χαλάλι σου” και “Μηλιά”, απήγγειλαν  υπέροχα “τσιαττιστά” ειδικά για την περίσταση, και, τέλος, τα κορίτσια χόρεψαν έναν υπέροχο καλαματιανό. Στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού προγράμματος η Διευθύντρια, κ. Ελλη Σκουφάρη, απήγγειλε ένα πολύ όμορφο και μεστό μηνυμάτων ποίημα, που της είχε διδάξει η δική της γιαγιά, για την τρίτη ηλικία. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας ανταπέδωσαν με τραγούδια και “τσιαττιστά”. 

Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζουμε, αφενός στο Δημοτικό Ακάκιου, τη Διευθύντρια κ. Έλλη Σκουφάρη, τη δασκάλα που ανέλαβε τον συντονισμό της εκδήλωσης, κ. Ανδριανή Γρουτίδου, και όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που συνέβαλαν ενεργά στη Δράση. Το αποτέλεσμα ήταν άψογο. Αφετέρου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας, τη Διευθύντρια κ. Χριστίνα Καραμανή, τη Βοηθό Λειτουργό Προγραμμάτων κ. Κατερίνα Κονή, και τους υπέροχους φιλοξενούμενους του Κέντρου για την, όπως πάντα, ανοικτή αγκαλιά τους. 

Τα σχολεία μας μπορούν να προσφέρουν πολλά στα άτομα τρίτης ηλικίας έστω και από απόσταση. Μολονότι ευχόμαστε πολύ σύντομα οι συνθήκες να επιτρέψουν τις διά ζώσης επισκέψεις σε Στέγες και Κέντρα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, μέχρι να συμβεί αυτό, μια αυθεντική και γεμάτη παιδική/νεανική δροσιά “μουσική καλημέρα” από τους μαθητές μας είναι, από τη μια το καλύτερο δώρο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, από την άλλη το καλύτερο βιωματικό μάθημα για την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτότητας για τους μαθητές μας.