13η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – ΚΕΠΑ “Άγιος Χριστόφορος” Παραλιμνίου και Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς και Ελενίτσα Γεωργίου (αφηγήτρια)

13η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – ΚΕΠΑ “Άγιος Χριστόφορος” Παραλιμνίου και Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς και Ελενίτσα Γεωργίου (αφηγήτρια)

Tην Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε η 13η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης της Θ.Σ.Ε.Κ. με νέους συνεργάτες αυτή τη φορά. Στο πρώτο μέρος της συνάντησης το ΚΕΠΑ «Άγιος Χριστόφορος» Παραλιμνίου «συναντήθηκε» με τη μουσικοπαιδαγωγό και αφηγήτρια Ελενίτσα Γεωργίου, η οποία μας ταξίδεψε στον πλούσιο κόσμο της παράδοσης με ιστορίες για τους καλικάντζαρους, ή αλλιώς  «σκαλαπούνταρους», «καρκαντζάλια» ή «κουρκούντζελλους». Αφού έκανε πρώτα μια εισαγωγή σκιαγραφώντας με γλαφυρότητα την εμφάνιση και τον χαρακτήρα των καλικάντζαρων, η Ελενίτσα διάβασε την αφήγηση του Μιχάλη Τερλικκά για τους «σκαλαπούνταρους» από το βιβλίο του Χαμπή Τσαγγάρη «Καλικάντζαροι – Ιστορίες στα Κυπριακά», τραγούδησε κρατώντας την «ταμπουτσιά» τα κυπριακά Κάλαντα των Χριστουγέννων και έπειτα αφηγήθηκε με απαράμιλλη παραστατικότητα το παραμύθι «Η Μάρω και τα Καρκαντζάλια». Το πρώτο μέρος της συνάντησης έκλεισε με τα Κάλαντα της Ικαρίας.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης οι παππούδες και οι γιαγιάδες του ΚΕΠΑ «συνάντησαν» τους μαθητές της τρίτης τάξης του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς. Τα παιδάκια διάβασαν τις ευχές που ετοίμασαν ειδικά για τους ενοίκους του ΚΕΠΑ και τραγούδησαν συνοδεία μουσικής και κρουστών οργάνων τραγούδια των Χριστουγέννων. Με τη σειρά τους, οι ένοικοι του ΚΕΠΑ ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους έστειλαν τις δικές τους γιορτινές ευχές.

Θερμότατες ευχαριστίες στο ΚΕΠΑ «Άγιος Χριστόφορος» Παραλιμνίου (στον Διευθυντή κ. Θωμά Αναστασίου, στην υπεύθυνη εκδηλώσεων κ. Κλημεντίνη Παυλή, στους ενοίκους του Κέντρου και σε όλους, όσοι συνέβαλαν στη σημερινή συνάντηση) για την προθυμία τους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα «Διαδικτυακές Συναντήσεις Αγάπης» της Θ.Σ.Ε.Κ. Πολλές ευχαριστίες και στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς – στη Διευθύντρια κ. Τασούλα Κημήτρη, στη δασκάλα της τρίτης τάξης κ. Γιάννα-Μαρία Παναγή, στη μουσικό κ. Νάγια Αναστασιάδου και στους υπέροχους μαθητές που έδωσαν μια όμορφη νότα στο σημερινό πρωινό με την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους. Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην αφηγήτρια Ελενίτσα Γεωργίου που μας ταξίδεψε με τις ιστορίες της.