12η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Δημοτικό Σχολείο Μανδριών (Πάφος) και Κοινοτική Στέγη “Άγιος Δημητριανός” (Δάλι)

12η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Δημοτικό Σχολείο Μανδριών (Πάφος) και Κοινοτική Στέγη “Άγιος Δημητριανός” (Δάλι)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το πρωί η 12η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης της Θ.Σ.Ε.Κ. με το Δημοτικό Σχολείο Μανδριών στην Πάφο και την Κοινοτική Στέγη Δαλίου «Άγιος Δημητριανός». Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 19 μαθητές της τρίτης και της τετάρτης τάξης του Δημοτικού Μανδριών με τους δασκάλους τους. Οι μαθητές μίλησαν πρώτα στους ηλικιωμένους για το σχολείο τους και για τα Μανδριά, και έπειτα τραγούδησαν κρατώντας μεταλλικά κουδουνάκια και τρίγωνα τα κυπριακά Κάλαντα των Χριστουγέννων. Τέλος, απήγγειλαν εν χορώ  ένα υπέροχο ποίημα, το οποίο έγραψαν μόνοι τους ειδικά για την περίσταση, και στο οποίο αποτυπώνονται σκέψεις και συναισθήματα που πηγάζουν από την έκρυθμη κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Από τη μεριά τους οι ένοικοι της Σ.Κ.Ε. Δαλίου χειροκρότησαν και ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ μοιράστηκαν μαζί τους κάποιες από τις εμπειρίες που είχαν οι ίδιοι ως παιδιά από τα Χριστούγεννα.

Αυτή ήταν η δεύτερη Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης στην οποία συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Μανδριών, καθώς στις 8 Νοεμβρίου μαθητές του σχολείου είχαν συναντηθεί και ψυχαγωγήσει με παραδοσιακά τραγούδια και τσιαττιστά τους ενοίκους της Κλεανθείου Κοινοτικής Στέγης στην Αθηένου.

Ειλικρινείς ευχαριστίες στη Σ.Κ.Ε. Δαλίου (στον κ. Σοφούλη Αχιλλέως και στο λοιπό προσωπικό) για τη «φιλοξενία» και την αγαστή συνεργασία μας. Ευχαριστίες, επίσης, στο Δημοτικό Σχολείο Μανδριών (στη Διευθύντρια κ. Ιλιάδα Τοφαρίδου, την κ. Ειρήνη Χρυσάνθου και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στον συντονισμό και στην προετοιμασία). Τέλος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μαθητές της τρίτης και τετάρτης τάξης για τα τραγούδια και το ποίημά τους, το οποίο προτίθενται να αποστείλουν στη Σ.Κ.Ε. Δαλίου μαζί με άλλες ζωγραφιές που ετοίμασαν για τους ενοίκους της Στέγης. «Μπράβο παιδιά! Ήσασταν εξαιρετικοί!»