10η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Δημοτικό Ακακίου και Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη (Αθηένου)

10η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης – Δημοτικό Ακακίου και Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη (Αθηένου)

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διαδικτυακές Συναντήσεις Αγάπης» της Θ.Σ.Ε.Κ., μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Ακακίου τηλεσυναντήθηκαν τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το πρωί με την Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη στην Αθηένου, για να ψυχαγωγήσουν μουσικά τους ενοίκους της Στέγης.  Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Δημοτικού Ακακίου στα πρωινά αγάπης που συντονίζει η Θ.Σ.Ε.Κ., καθώς στις 11 Νοεμβρίου οι μαθητές παρουσίασαν το μουσικοχορευτικό τους πρόγραμμα και στους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας.  

Όπως και την προηγούμενη φορά, τα παιδιά τραγούδησαν παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια, απήγγειλαν  υπέροχα «τσιαττιστά» και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στο πλαίσιο του ψυχαγωγικού προγράμματος η Διευθύντρια, κ. Ελλη Σκουφάρη, απήγγειλε ένα ποίημα, που της είχε μάθει η δική της γιαγιά, για τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει κανείς στην τρίτη ηλικία.

Από την πλευρά τους οι ένοικοι της Κλεανθείου Στέγης  καλωσόρισαν τους μαθητές με τα κυπριακά κάλαντα και τους αποχαιρέτισαν με τα τραγούδια «Ψιντρή Βασιλιτζιά» και «Ξεκινά μια ψαροπούλα», ενώ καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τους συνόδευαν τραγουδώντας, χορεύοντας και κρούοντας τα μουσικά όργανα που κρατούσαν.

Διαφορετική πινελιά στη σημερινή συνάντηση έδωσαν οι συμβουλές δύο παππούδων της Κλεανθείου Στέγης προς τους μαθητές. Ο κ. Λουκάς, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά για την άψογη εκδήλωση και τους έστειλε τις γιορτινές ευχές του, τα προέτρεψε να παίρνουν καλούς βαθμούς, ενώ ο κ. Γιώργος, ετών 95, τα συμβούλεψε να μείνουν μακριά από το κάπνισμα, για να ζήσουν πολλά χρόνια.  

Κάθε συνάντηση αγάπης είναι ξεχωριστή κι έχει τη δική της δυναμική. Πέρα από το αίσθημα της «μετα-χαράς», της χαράς που αισθάνεται κανείς μέσω της χαράς που προσφέρει στον «άλλο», στο πλαίσιο των Διαδικτυακών Συναντήσεων Αγάπης οι μαθητές βιωματικά συνειδητοποιούν τη σημασία του εθελοντισμού αλλά και αυτό που τόνισε η Διευθύντρια της Κλεανθείου Στέγης – ότι η φιλανθρωπία δεν εξαντλείται μόνο στην προσφορά υλικών αγαθών. Η φιλανθρωπία είναι πρωτίστως η αφειδώλευτη και ανιδιοτελής αγάπη προς τον πλησίον που την έχει ανάγκη.

Θερμές ευχαριστίες τόσο στην Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη (στη Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Κουμίδου, στην Kοινωνική Λειτουργό κ. Δήμητρα Κουμίδου, στη Μουσικοθεραπεύτρια κ. Χρύσω Ανδρέου και σε όλους τους ενοίκους της Στέγης) όσο και στο Δημοτικό Ακακίου (στη Διευθύντρια κ. Έλλη Σκουφάρη, στη Μουσικό κ. Ανδριανή Γρουτίδου και στους υπέροχους μαθητές της έκτης τάξης) για τον χρόνο, την προθυμία και τη συνεργασία τους.