Πρόσκληση σε Ημερίδα & Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Σχολεία πιο πράσινα, πιο δημιουργικά και με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα»

Πρόσκληση σε Ημερίδα & Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Σχολεία πιο πράσινα, πιο δημιουργικά και με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα»

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με το Έργο AUGE (Advancing Utterly Green Environments), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και συντονίζεται από τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου με Εταίρο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, σας προσκαλεί σε: (α) Ημερίδα και (β) Βιωματικό Εργαστήριο με γενικό θέμα:

«Σχολεία πιο πράσινα, πιο δημιουργικά και με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα»

Α) ΗΜΕΡΙΔΑ

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, και ώρα 9:30-12:30, στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Ισοκράτους 1-7, 1016, Λευκωσία). Η Ημερίδα αφορά πρωτίστως Διευθυντές και εκπαιδευτικούς με αρμοδιότητες σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης στο πλαίσιο των σχολικών μονάδων, είναι όμως ανοικτή και για το ευρύ κοινό. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Σημειώνεται ότι σε δύο από τα σχολεία, που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, θα δοθεί το ποσό των 400 ευρώ, για να αξιοποιηθεί για σκοπούς εξωραϊσμού του κήπου τους με τη στήριξη της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College η οποία έχει προσφερθεί να συμβάλει στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δύο κήπων, διαμορφώνοντάς τους με βιώσιμα χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας αρωματικά και άλλα μεσογειακά φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία.

 Για δήλωση συμμετοχής στην Ημερίδα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22443054 (κ. Στέλλα Παναγιώτου) ή να υποβάλετε ηλεκτρονικά τα στοιχεία σας στο https://forms.gle/CugWiQVCoBFiRZEL8. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στην Ημερίδα: 24 Φεβρουαρίου 2023.

 

Β) ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:

«Αξιοποιώντας την εικαστική δημιουργία για μια βιώσιμη ανάπτυξη»

Το Βιωματικό Εργαστήριο αφορά εκπαιδευτικούς της Τέχνης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, και ώρα 9:30-12:00, επίσης στη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Το εργαστήριο θα διδάξει η Δρ Φοίβη Αντωνίου. Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Εργαστηρίου.

Για δήλωση συμμετοχής στο Βιωματικό Εργαστήριο μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22443054 (κ. Στέλλα Παναγιώτου) ή να υποβάλετε ηλεκτρονικά τα στοιχεία σας στο  https://forms.gle/CugWiQVCoBFiRZEL8. Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο Βιωματικό Εργαστήριο: 26 Απριλίου 2023.

Η Ημερίδα και το Βιωματικό Εργαστήριο διοργανώνονται στο πλαίσιο του Έργου AUGE, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+. Το Έργο AUGE συντονίζει η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου με Εταίρο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. (Ιστοσελίδα: https://augeproject.com)

 

Πρόγραμμα Ημερίδας 

Πρόγραμμα Βιωματικού Εργαστηρίου

Εγκύκλιος Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης ΥΠΑΝ