Επιτυχής ολοκλήρωση του 8ου Πολιτιστικού Απόβραδου

Επιτυχής ολοκλήρωση του 8ου Πολιτιστικού Απόβραδου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 το 8ο Πολιτιστικό Απόβραδο της ΘΣΕΚ με τίτλο

«Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Χάλκης: τὸ πνευματικὸ περιβάλλον τῆς Σχολῆς τότε καὶ σήμερα».

Oμιλητής ήταν ο π. Μελέτιος Στεφανάτος, Γραμματέας της Εφορείας της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ο οποίος με λόγο εναργή και διανθισμένο, κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες της ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και να ξεναγήσει νοερά τους παρευρισκομένους στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της, μέσω γλαφυρών περιγραφών και πληθώρας παραθεμάτων από αποφοίτους και Σχολάρχες της Σχολής. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από διάφορα ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, το κλείσιμο της Σχολής το 1971, ενώ αρκετοί από τους παρευρισκομένους μοιράστηκαν τη μοναδική εμπειρία που βίωσαν κατά την επίσκεψή τους στη Σχολή.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους, όσοι μας τίμησαν για άλλη μια φορά με την παρουσία τους, διά ζώσης και εξ αποστάσεως, και πρωτίστως στον π. Μελέτιο για το αφειδώλευτο μοίρασμα των γνώσεων και των βιωμάτων του από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η ΘΣΕΚ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τον περασμένο Ιούνιο. Η επίσκεψη του π. Μελετίου στη ΘΣΕΚ εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+. Εκτός από την ανοικτή του διάλεξη, κατά την παραμονή του στη ΘΣΕΚ ο π. Μελέτιος θα διδάξει και δύο μαθήματα στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Θεολογίας.