1η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης της Θ.Σ.Ε.Κ. – Θ.Σ.Ε.Κ. και Στέγη Ηλικιωμένων “Kυριακίδειον” στην Πάφο

1η Διαδικτυακή Συνάντηση Αγάπης της Θ.Σ.Ε.Κ. – Θ.Σ.Ε.Κ. και Στέγη Ηλικιωμένων “Kυριακίδειον” στην Πάφο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς η Θ.Σ.Ε.Κ. διοργάνωσε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 διαδικτυακή συνάντηση αγάπης με τη Στέγη Ηλικιωμένων “Κυριακίδειον” στην Πάφο, με στόχο να “απαλύνει” τις οδυνηρές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στα άτομα τρίτης ηλικίας ο εγκλεισμός και τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν ελληνικά και κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια και έψαλαν αναστάσιμα τροπάρια. Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές απήγγειλαν την παραλογή “Του νεκρού αδελφού” και τραγούδησαν, συνοδεία πιάνου, μελοποιημένα ποιήματα τριών σημαντικών Κύπριων ποιητών:  του Δημήτρη Λιπέρτη, του Κώστα Μόντη και του Μιχάλη Πασιαρδή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάφορα παραδοσιακά τραγούδια όπως “Το μήλον”, “Φωνή Πεγειώτισσας”, “Το τέρτιν της καρτούλας μου”, “Μήλο μου κόκκινο”, “Ψιντρή βασιλιτζιά μου” κ. ά., όπως επίσης και με αναστάσιμα στιχηρά του Πάσχα.

Η Θ.Σ.Ε.Κ. θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της στους Διευθυντές της Στέγης Ηλικιωμένων “Κυριακίδειον” κ. Ramez και κ. Γεωργία Αljamal για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που έδωσαν στους φοιτητές της να περάσουν μία ώρα γεμάτη αγάπη και βαθιά συγκίνηση με τους 17 ενοίκους της Στέγης.  Ευχαριστίες, επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε και για το αντί-δωρον που λάβαμε – δύο υπέροχα μουσικά κομμάτια στην άρπα από την κόρη των Διευθυντών.

Τέλος, ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” στους δέκα φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ. (Μάριο Ασσιώτη, Γιώργο Καλλονά, Κυριακή Κούτσιου, Αθήναιο Σεργίου, Παναγιώτη Λάρκου, Ρένα Βασιλειάδου, Στέλλα Μαρασίνου, Σωφρόνη Φιλίππου, Δημήτρη Αντώνιου και Σωτήρη Λίβανο) για το μεράκι και την αγάπη με τα οποία αγκάλιασαν την όλη εκδήλωση.

Μπορείτε να δείτε ένα στιγμιότυπο από την εκδήλωση εδώ.